Banjaluka

Zbog blokade na Bulevaru putnici LJUTI I NERVOZNI: Banjalučani autobusom prije stignu do Laktaša nego iz Obilićeva do centra

Otkako je, zbog radova, u potpunosti zatvoren prilaz prema Bulevaru iz pravca Gradskog mosta, gužve su nesnosne i ogromne. Pojedinim autobusima treba i do 40 minuta kako bi iz Obilićeva došli do centra grada.

sabraćajne gužve na bulevaru
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

U to se uvjerio i putnik Aleksa M. koji je za Srpskainfo istakao da je već nekoliko dana opšti haos u saobraćaju u ovom dijelu Banjaluke i da je konstantno kasnio na posao zbog ogromne gužve.

-Postalo je strašno ovih dana ići uopšte bilo kakvim prevoznim sredstvom po Banjaluci. Ušao sam na stanici u Obilićevu, a došao sam do Narodne skupštine nakon 40 minuta. Bukvalno su blokirali cjelokupan prilaz. Morali smo skoro otići u drugo naselje pa se spustiti prema Gradu – priča ovaj Banjalučanin.

Pročitajte još

Sugrađanin koji svakodnevno koristi autobus koji saobraća na lliniji 8 kaže da su prije neki dan na ovoj liniji preskočena dva polaska zbog ogromnih gužvi kod Bulevara.

-Narod je nervozan i već danima je javašluk zbog zabrane na Bulevaru. Nažalost, Hisećani su osuđeni na samo jednu liniju do grada. Iz svih ostalih, imaju barem dvije. Ovuda prolazi i linija broj 12, ali ne prima putnike iako ide u grad. Putnici pričaju da osmica često preskoče polazak. U utorak su preskočena dva polaska. Mora postojati neko rješenje, kakve god ugovore da su potpisali. Nasumična kontrola polazaka, pa za 3 “preskakanja” kazna od 5.000 KM i ovoga ne bi bilo – ljutito priča ovaj Banjalučanin.

Kaže da naš narod jedino funkcioniše na osnovu kazni. Smatra da bi se i u ovom slučaju tako riješili problemi.

-Prevoznik već drugi dan preskače polazak u 16 časova. Vozač kaže da ne mogu da garantuju za polaske zbog cirkusa na Bulevaru. On tvrdi da voze normalno, ali im treba više od pola sata da prođu tranzitom do Hiseta – ističe on.

Kontaktirali smo prevoznike “Autoprevoz” i “Bočac turs” kako bismo čuli njihovu stranu priče. Iz Bočca su istakli da ne daju izjave bez direktora, dok je direktor “Autoprevoza GS” Dejan Mijić rekao da je na putu i da ne može dati izjavu.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije