Banjaluka

"ZBOG PANDEMIJE NEMAJU MOGUĆNOST DA RADE" Stanivuković obećao pomoć banjalučkim muzičarima

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković razgovarao je danas sa banjalučkim muzičarima i predstavnicima Udruženja radnika i estradnih umjetnika Republike Srpske o mogućnostima pomoći ovim ljudima koji mjesecima nemaju mogućnost da rade zbog pandemije virusa korona.

"ZBOG PANDEMIJE NEMAJU MOGUĆNOST DA RADE" Stanivuković obećao pomoć banjalučkim muzičarima
FOTO: SRNA

Iz Gradske uprave Banjaluka je saopšteno da je jedan od prvih koraka podrške banjalučkim izvođačima program povodom pravoslavne Nove godine u kojem će učestvovati upravo lokalni izvođači.

Ovaj program će, s obzirom na epidemiološku situaciju, sugrađani imati priliku da večeras gledaju na Elta televiziji. U programu će učestvovati nekoliko banjalučkih izvođača, a na sličan način biće angažovani i ostali izvođači za praznike poput Dana žena, Dana grada i slično, navodi se u saopštenju.

Pročitajte još

– Pratićemo epidemiološku situaciju, slušati savjete i preporuke, te u saradnji sa Domom zdravlja ići u pravcu da Banjaluka bude prvi grad u Srpskoj koji će raditi na tome da se žive svirke, uz poštovanje mjera, vrate u ugostiteljske objekte – rekao je Stanivuković.

On je poručio da će ovakvih sastanaka biti još, a muzičari su, između ostalog, zahvalili što će se tražiti adekvatna rješenja za tešku situaciju u kojoj se nalaze, s ciljem da se vrate svom poslu