Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Zbog pucanja brane u Brazilu poginulo 58 osoba, a zvaničnici strahuju da će BROJ ŽRTAVA RASTI (VIDEO)

Svijet
Autor:

Foto: RAS Srbija/RAS Srbija

Broj poginulih nakon pucanja brane na jugoistoku Brazila porastao je na 58, saopštio je portparol agencije za civilnu odbranu države Minas Geraiš Flavio Godino.

On je rekao da se očekuje da će broj žrtava i dalje rasti, prenijela je agencija Rojters.

Brazilske vlasti obustavile su u nedjelju na nekoliko časova potragu za eventualnim preživjelima, jer je postojala opasnost da pukne još jedna brana u vlasništvu iste rudarske kompanije. Zbog toga je evakuisano oko 3.000 ljudi.

Potraga je nastavljena za stotinama osoba koje se vode kao nestale.

Poslije pucanja brane u petak, poplavljeno je područje u blizini naselja Vilja Ferteko, što je izazvalo strah od širenja toksičkog otpada i mogućeg zagađenja životne sredine.

U trenutku pucanja brane, stotine radnika nalazilo se u kafeteriji koja je ostala zatrpana muljem i vodom, prenio je “Bi-Bi-Si”.

Spasilački timovi u akciji spasavanja koriste mašine za kopanje zemlje. Za sada nije poznato šta je uzrokovalo pucanje brane. Iz predostrožnosti stanovnici okolnih sela su evakuisani.

Brana rudnika izgrađena je 1976. godine i bila je jedna od nekoliko u tom području koja se koristila za čuvanje ostataka iz rudnika.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO