Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

ZDRAV RAZUM TO NE MOŽE DA SHVATI Nasilje nad ženom snimljeno, ali NIKO nije reagovao (VIDEO)

Društvo
Autor:

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Nakon što se na društvenim mrežama pojavio snimak sa Zelenog venca u Beogradu na kojem se vidi kako muškarac flašom udara ženu po glavi, novinari su se obratili Ministarstvu spoljnih poslova sa pitanjem da li je prijavljeno nasilje sa snimka. Međutim, odgovor je odričan.

– Pregledom dnevnika događaja u periodu od 15. februara do 17.  februara nemamo prijavljenih događaja koji bi mogli da se dovedu u vezu sa sadržajem na prijavljenom snimku. Da li je to nastalo tada ili ne, mi nemamo podatak, ali nikakvih prijava za cijeli ovaj vikend nije bilo – rekli su za Telegraf iz MUP.

Dakle ovo se dešava oko 15h na Zelenom Vencu u sred Beograda. Prethodilo je pesničenje, vucaranje za kosu a onda i ovi nezgodni udarci, ponižavajući. Dve stvari su jezive. Prva je svakako nasilje, a druga je intertnost okoline i nedostatak reakcije na nasilje. Produžetak ovoga je nasilje u porodici, i crna hronika. E protiv toga se borimo. #pravonazivot

Gepostet von Pavle Bihali am Sonntag, 16. Februar 2020

To znači da ni žena sa snimka, ni osoba koja je nasilje snimila, ni prolaznici koji su se tu našli nisu prijavili da se desilo nasilje – na otvorenom u centru Beograda.

Ženu je neimenovani muškarac tukao flašom u glavu, čitaoci su sa osudom komentarisali da je trebalo pomoći joj, snimak se dijelio, a niko žrtvu nije uzeo u zaštitu.

Podsjećanja radi, snimak je prema opisu načinjen na Zelenom vencu u nedjelju oko 15 časova.

Takođe je navedeno da je “ćuški” prethodilo pesničenje i “vucaranje” za kosu.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO