Regioni

ZDRAVLJE GRAĐANA U OPASNOSTI Osoba zaražena korona virusom radila u kotorvaroškom preduzeću

Na današnjoj hitno zakazanoj sjednici opštinskog Štaba za vanredne situacije konstatovano je da je osoba zaražena korona virusom, zaposleno u preduzeću “Mehaničke konstrukcije”, izjavila higijensko-epidemiološkoj službi Doma zdravlja “Sveti Pantelejmon” da je bila u kontaktu sa svim zaposlenim u preduzeću.

ZDRAVLJE GRAĐANA U OPASNOSTI Osoba zaražena korona virusom radila u kotorvaroškom preduzeću
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Na osnovu izjave ove osobe higijensko-epidemioiloška služba Doma zdravlja je zatražila u petak usmenim putem podatke o svim zaposlenim osobama preduzeća “Mehaničke konstrukcije” kako bi im se izrekle mjere kućne izolacije.

Po odbijanju saradnje u toku današnjeg dana upućen je i pismeni dopis ispred opštinskog Štaba za vanredne situacije i kotorvaroškog Doma zdravlja da se dostave traženi podaci kako bi zdravstveno sanitarni inspektor mogao izdati rješenja o kućnoj izolaciji, ali su dostavili nepotpune podatke i dalje odbijajući saradnju.

Iz preduzeća “Mehaničke konstrukcije” su odbili saradnju iz samo njima poznatih razloga i na taj način doveli u opasnost sve zaposlene radnike ovog preduzeća i sve građane opštine Kotor Varoš u pogledu daljeg širenja virusa korona.

Opštinski Štab za vanredne situacije je donio odluku da se protiv odgovornih osoba iz preduzeća “Mehaničke konstrukcije” podnese krivična prijava zbog ugrožavanja zdravlja ljudi, te da Policijska stanica Kotor Varoš uradi provjeru svih navoda i saznanja iznesenih na današnjoj sjednici Štaba vezano za preduzeće “Mehaničke konstrukcije”.

Pozivaju se sve zaposlene u preduzeću “Mehaničke konstrukcije” i druge osobe koje su radile u proteklih 14 dana u navedenoj fabrici da se kao savjesni i odgovorni građani jave u Dom zdravlja na telefon 051 785 506 (radnim danom do 15 časova) i na broj 051 785 704 (popodne i vikendom).

Opštinski Štab za vanredne situacije je imenovao tim koji će u roku od 24 časa obaviti identifikaciju svih osoba i njima će zdravstveno-sanitarni inspektor izdati rješenja o kućnoj izolaciji, piše Glas Kotor Varoša.