Banjaluka

Žele da im pronađe posao ili riješi probleme sa komšijama: Više od 500 građana zatražilo sastanak sa Stanivukovićem

Više od 500 građana tražilo je u proteklih mjesec i po dana sastanak sa gradonačelnikom Banjaluke, Draškom Stanivukovićem, saopšteno je iz Gradske uprave.

Žele da im pronađe posao ili riješi probleme sa komšijama: Više od 500 građana zatražilo sastanak sa Stanivukovićem
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Objasnili su da su građani Banjaluke sastanak sa gradonačelnikom uglavnom traže preko Kancelarije za građane koja radi u sklopu Gradske uprave, ali stotine poruka i poziva za sastanak gradonačelnik svakodnevno dobija i lično.

Pročitajte još

– Najčešći razlozi za poziv su traženje posla i finansijski problemi, zbog kojih su građani bili primorani novac tražiti od gradonačelnika, a ovakve pozive nije dobijao samo od Banjalučana. Novčanu pomoć od novog gradonačelnia tražili su i stanovnici drugih gradova i opština iz cijele Republike Srpske, pa i BiH, a poziva je imao i sa druge strane Drine. Osim navedenog, građani su „razlog za sjedanje sa gradonačelnikom“ vidjeli i u nekim problemima koji nikako nisu u nadležnosti Gradske uprave, kao ni gradonačelnika. Zvali su građani da se gradonačelniku žale na komšije, na porodične probleme, na mobilne operatere, a bilo je onih koji su gradonačelniku lično javljali da im se komšije nepropisno parkiraju, ali i da im komšijina stoka širi neprijatne mirise po dvorištu – precizirali su u Gradskoj upravi.

Dodali su da je bilo i onih koji, kako kažu, „nikom drugom ne vjeruju i žele povjerljive informacije da kažu baš gradonačelniku, a neki od njih su htjeli da se na svog šefa požale baš gradonačelniku“.

– Ima i onih koji bi „samo na pet minuta“ sjeli sa gradonačelnkom da mu ispričaju kako se bahato ponašaju funkcioneri koji žive u njihovom komšiluku, a pritužbi je imao i na navodno bahato ponašanje sekretarica ministara – rekli su u Gradskoj upravi.

Kaže da je vraćena stara praksa „Razgovora sa građanima“ kako bi, gradonačelnik ponekad i lično mogao da čuje probleme građana, ali i njihove sugestije i prijedloge.

Prihvati notifikacije