Hronika

ZELENAŠENJE MOTIV KRVOPROLIĆA Istražuje se razlog BRUTALNOG UBISTVA nevjenčanog para u dvorištu

Nevjenčani supružnici Slavoljub Mladenović (47) i Brankica Anđelković, čija tijela su 20. jula ujutro nađena u Vranjskoj Banji, vjerovatno su ubijeni zbog njegovog zelenašenja, iako je, bar zvanično, živio od socijalne pomoći.

ZELENAŠENJE MOTIV KRVOPROLIĆA Istražuje se razlog BRUTALNOG UBISTVA  nevjenčanog para u dvorištu
FOTO: SLAĐANA TASIĆ/RAS SRBIJA

Istražitelji su navodno došli do saznanja da je Slavoljub Mladenović novac davao pod kamatu.

– Koliko novca je davao i pod kojim uslovima, utvrđuje se. Postoji mogućnost da neko od njegovih dužnika više nije mogao da vraća osnovni dug i kamatu, koja je, pretpostavljamo, bila enormna. Vjerovatno je sa Mladenovićem prvo pokušao da se dogovori i snizi dug, na svotu koju je zaista pozajmio, ali kada nije uspio u tome, okrenuo se onoj krajnjoj mjeri u rješavanju te vrste problema, ubijanju zelenaša – saznaje Blic od izvora povezanog sa istragom.

Mladenović, koji je nekoliko puta bio u zatvoru zbog raznih krivičnih djela, i po izlasku nije bio zaposlen već ga je izdržavala nevjenčana supruga ali je primao i socijalnu pomoć, iako nije bio invalid niti teško bolestan i nesposoban za rad. Posebno je interesantno odakle njemu, kome su zvanična primanja socijalna pomoć, novac za zelenašenje. Istražuje se da li je to bila “zarada” od nekih drugih aktivnosti s one strane zakona ili je možda radio za nekog, bio posrednik u pozajmljivanju novca, pri čemu je njegova “plata” išla na procenat. U oba slučaja zanimljiva je prošlost ubijenog Mladenovića. Naime, moguće je da je i dalje imao upliva u poslovima zbog koji je ranije hapšen – krađa i droge, ali i da je nekom saradniku “pomagao” tako što je njegov novac davao pod kamatu.

Slavoljubova nevjenčana supruga Brankica Anđelković, ustanovljeno je, nije bila povezana sa kriminalnim aktivnostima i vjeruje se da je bila kolateralna šteta, ubijena je samo jer se u pogrešno vrijeme našla na pogrešnom mjestu. Oboje su upucani iz neposredne blizine, Brankica Anđelković u leđa, a Slavoljub Mladenović u grudi. Usmrćeni su iz lovačke puške, a Slavoljub je u ruci imao baterijsku lampu. Vjerovatno je izašao iz kuće kad je primjetio nešto sumnjivo u dvorištu, pa je ponio lampu da osvijetli prostor. Njegova nevjenčana supruga je, vjeruje se, čula galamu, možda prepirku Mladenovića i ubice, a možda pucnjavu i izašla iz kuće da vidi šta se dešava.

Slavoljub je ubijen hicima u grudi, a Brankica u leđa te je moguće da je ona pokušala da pobjegne, ali da je u momentu kada se okrenula da bi se spasla, napadač je usmrtio, jednostavno da ne bi ostavio svjedoka zločina. Oboje su nađeni u donjem vešu, što može ukazati da su nešto čuli u dvorištu.

Tijela pronašao otac ubijene

Beživotna tijela je našao Brankičin otac nakon što su ga njene kolege obavijestile da nije došla na posao, ali i da se ne javlja na njihove pozive. Šokirani čovjek odmah je obavijestio policiju i obavljen je uviđaj. Brankica i Slavoljub su posljednjih godina živjeli u vikendici koju su im kupili njeni roditelji, koji su ih, pored ubice, posljednji vidjeli žive jer su samo nekoliko sati prije nego što su usmrćeni bili kod njih u gostima.