Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

ŽELI DA POMOGNE Besplatno daje motel u Srebrenici za smještaj migranata, plaćaće i režije

Društvo
Autor:

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Vlasnik motela Alić u Srebrenici, Safet Alić odlučio je svoj motel dati na raspolaganje izbjeglicama. U motelu se može smjestiti oko pedesetak migranta, a Alić će plaćati vodu i električnu energiju.

Motel koji je sada prazan ima 18 soba u kojima može boraviti bar po dvije osobe, i dva apartmana u kojima može stati osam ljudi. Alić im nudi smještaj do proljeća.

– Sjetio sam se devedesetih godina kada sam i ja bio izbjeglica. I meni je bilo teško vidjeti neko dijete da ima suhu i čistu odjeću, a ja prljav kao izbjeglica. To me je potaklo da svoj motel ponudim na korištenje migrantima. Motel sam zatvorio prije nekoliko dana iz razloga što nije bio interesantan ljudima u Srebrenici jer se u njemu nije služio alkohol. Zbog toga sam se odlučio na ovaj čin – rekao je vlasnik motela Safet Alić.

Rekao je i kako ne može gledati ljude koji se smrzavaju pa je na korištenje ponudio i svoju kuću koja se nalazi u centru grada. Napominje da od države ne traži ništa, te da će on snositi troškove režija.

Motel Alic je sada prazan a gledam izbjeglice spavaju vani pa zelim se staviti na raspolaganje da izbjeglice smjestimo…

Gepostet von Safet Alic am Sonntag, 8. Dezember 2019

– Ja sam jedan od ljudi koji je uvijek spreman pomoći jer sam i ja jednom bio u takvoj situaciji i meni su drugi pomagali – kazao je Alić i dodao kako je na vlastima samo da migrantima obezbijede hranu i organizuju prevoz.

Pozvao je i druge sugrađane čije su kuće u Srebrenici prazne da ih ustupe na korištenje migrantima. Alić trenutno živi u Švicarskoj gdje ima svoju kompaniju koja već 15 godina uspješno posluje.

(Klix)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO