Sudbine

ŽELI ZA BOŽIĆ KOD NAJMILIJIH Mladić traži dizalicu kako bi posjetio djeda i baku u bolnici

Deku i baku koji su me praktički podigli nisam vidio već 12 nedjelja. Jako mi nedostaju i za njih ću napraviti sve, neka košta, rekao je Slaven Batistić iz Zagreba, koji je objavio oglas u kojem traži dizalicu s kojom bi mogao barem preko prozora da ih vidi.

ŽELI ZA BOŽIĆ KOD NAJMILIJIH Mladić traži dizalicu kako bi posjetio djeda i baku u bolnici
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

U potrazi sam za pokretnom dizalicom ili bilo kojom improvizacijom da se mogu popeti na četvrti sprat. Ideja je da mi se ustupi vozilo za Božić, vozač mi ne treba, sve mogu sam da odradim. Mašina mi treba na sat-dva – napisao je Slaven u objavi. U razgovoru otkriva da je s djedom u kontaktu, ali da baka nije dobro, prenosi Blic.

– Na telefonu sam svaki dan. Hvala bogu, djeda je dobrog zdravlja pa preko njega saznajem sve i kako im je. Posebno mi je teško za baku jer je postala dementna i ne može više da govori, to mi pada posebno teško i baš zbog nje želim sve ovo organizovati. Baka je bila jako društvena osoba, voljela je ljude i nikad nisam mogao zamisliti da joj se ovo može desiti. Nažalost, imala je i moždane udare te je stvarno u teškom stanju – govori u dahu Slaven za portal 24sata.hr.

Dodaje kako su mu se već javili neki ljudi, a posebno ga veseli da su mu se javili vatrogasci iz Sesveta, koji su ponudili pomoć.

– Kako sam trenutno u Njemačkoj zbog posla, ne mogu svima odgovarati na pozive, ali jako je puno ponuda i to mi je jako drago. Momci, vatrogasci iz Sesveta, ponudili su pomoć i sretan sam zbog toga. Sve ću završiti kad se vratim u Zagreb, a htio bih da ih posietim za Božić ili barem na Badnjak. Iako baki to ništa više ne znači, meni je bitno i ne želim da im išta fali. Oni su mi sve – rekao je Slaven.

Ovo nije prvi slučaj da ljudi dizalicom posjećuju svoje najmilije. Porodica umirućega korisnika doma za starije ljetos je unajmila građevinsku dizalicu kako bi se kroz prozor zgrade mogla oprostiti s njim jer su posjete bile zabranjene, otkrila je javna pravnobraniteljka Lora Vidović.

Njihova pritužba je urodila plodom – na snazi je epidemiološka mjera koja porodici omogućuva da se oproste s umirućim u domovima za starije, ali da niko nije zaražen koronom.