Politika

"ŽELIMO DA BUDEMO PRVI U EVROPI" Vučić progovorio o ciljevima nove vlade

Jedan od ciljeva nove Vlade je da Srbija ekonomski nastavi da jača, da ima rast BDP preko šest odsto iduće godine, da završi ovu godinu oko nule i da budemo zbirno najbolji, u ove dvije godine, u Evropi, rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u jučerašnjem obraćanju.

"ŽELIMO DA BUDEMO PRVI U EVROPI" Vučić progovorio o ciljevima nove vlade
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

To je strahovito visoko podignuta ljestvica. Kao kada je prvi put Sergej Bubka postavljao lestvicu na 6 metara, pa preskočio. Ne želimo da budemo peti, već u naredne dvije godine, pošto je rok vlade ograničen, zbirno budemo prvi u Evropi – rekao je Vučić, predstavljajući ciljeve nove vlade.

To, kako ističe, za građane Srbije znači da će biti nastavljeni svi projekti, kako autoputevi, pruge, kanalizacije, fabrike za prečišćavanje otpadnih voda, nove bolnice, snaženje vojske i policije.

– Imamo nižu stopu javnog duga od mnogih razvijenih zemalja, a veću stopu rasta od njih – istakao je predsjednik Srbije.

Ukazao je na to da je jednim dijelom već postojao pripremljeni program, a to je “Srbija 2025”, kojim su postavljeni visoki ciljevi – plate od 900 evra.

– Pogođeni smo korona virusom već sedam mjeseci, a pandemija će svakako trajati još najmanje šest mjeseci. Ona je promijenila cijeli svijet, uništila svjetske, regionalne i evropske ekonomije, oborila ih za između šest i 15 procenata. Srbija se pokazala uspješna, i verujemo da nećemo imati negativan rast, što je ravno čudu, a za to su zaslužni građani Srbije, koji su vjerovali u ozbiljnu politiku – dodao je Vučić.