Politika

“ŽELITE DA NAPRAVIMO INCIDENT” Poslanici SNSD optužuju opoziciju da se IGRA SA SJEDNICOM

Šef Kluba poslanika SNSD Igor Žunić rekao je, replicirajući opoziciji u Narodnoj skupštini, da poslanici poput Draška Stanivukovića iz PDP izbjegavaju dnevni red, nastojeći da nametnu priču o najavljenom mirnom okupljanju u banjalučkom Parku Mladen Stojanović u četvrtak, 27. juna.

“ŽELITE DA NAPRAVIMO INCIDENT” Poslanici SNSD optužuju opoziciju da se IGRA SA SJEDNICOM
FOTO: DEJAN BOŽIĆ/RAS SRBIJA

Žunić je rekao da pojedini poslanici opozicije ne raspravljaju o Prijedlogu zakona o bezbjednosti kritičnih infrastruktura u Srpskoj već prave predstavu u parlamentu i javnosti.

Pročitajte još

Pokušavate da se igrate sjednicom, govoreći o stvarima koje nemaju veze sa dnevnim redom i kritičnom infrastrukturom. Želite da pričate o tome šta će se desiti u četvrtak, želeći da nas uvučete u rasprave i svađu, a, možda, i u to da napravimo incident. Opozicija treba da kritikuje materijale, bori se da dobije što više pristalica, ali nismo mi krivi što imamo podršku građana. To opozicija može promijeniti samo na izborima – rekao je Žunić i dodao da je zakon o kritičnim infrastrukturama važan i postoji u mnogim evropskim zemljama.

Poslanici opozicije su, između ostalog, naveli da se treba bolje definisati materija o tome koji su to objekti kritične infrastrukture, te da je ovaj akt konfuzan, odnosno prepliće se sa drugim zakonima zbog čega u praksi mogu nastati problemi.

Poslanik PDP Draško Stanivuković je, govoreći o ovoj tački dnevnog reda, upozorio da na planu kritičnih infrastruktura treba govoriti i o preduzeću “Incel” u Banjaluci u kome se pojavio otrovni piralen, ali i o kršenju prava građana kada je riječ o njihovom policijskom legitimisanju kod Hrama Hrista Spasitelja.

U Prijedlogu zakona o bezbjednosti kritičnih infrastruktura u Srpskoj se navodi da je njihova dostupnost, pouzdanost i otpornost od suštinskog značaja za bezbjednost.