Politika

Željka Cvijanović o jučerašnjoj sjednici NSRS "Srpska želi Ustavni sud koji će raditi svoj posao"

Srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović izjavila je danas u Petrovu da je očigledno da nema više tajnih planova i da je sve ogoljeno postupcima Ustavnog suda BiH koji krši vlastita pravila, a potom i izjavama iz Ambasade SAD da ovaj sud može da radi bez srpskih sudija.

Željka Cvijanović
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Cvijanovićeva smatra da je zadatak Narodne skupštine Republike Srpske bio da pokaže da je Srpska svjesna takvih planova i da institucije moraju da očuvaju stabilnost i da rade u skladu sa Ustavom.

– Ono što je Narodna skupština predložila nije nikakav atak na BiH ni na Dejtonski sporazum, već ispružena ruka da se dođe do dobrih pravnih rješenja koji će učiniti svakog građanina ove zemlje ponosnim, ali i uvjerenim da institucije rade svoj posao – rekla je Cvijanovićeva novinarima.

Ona je dodala da Srpska želi Ustavni sud BiH koji će raditi svoj posao, bez govora o preglasavanju ili funkcionisanju bez pripadnika jednog naroda.

Pročitajte još

– Ovo je način da se počnu dovoditi stvari u red, ko to vidi – vidi, ko ne vidi – ne vidi – ocijenila je Cvijanovićeva.

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je Zakon o neprimjenjivanju odluka Ustavnog suda BiH koji predviđa da se odluke tog suda neće primjenjivati i izvršavati na teritoriji Srpske dok Parlamentarna skupština BiH ne donese zakon o ovom sudu. 

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije