Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Žena koja je PRIJETILA VUČIĆEVOJ DJECI bila udata za kriminalca kojeg je tražila i BiH

Hronika
Autor:

Foto: Rade Prelić/Tanjug

Aleksandra Janković Aranitović, koja je juče uhapšena zbog prijetnji djeci predsjednika Aleksandra Vučića putem Tvitera, bila je udata za vođu kriminalnog klana, Uglješu Aranitovića zvanog Ugo koji je ubijen 2008. u Beogradu u Lominoj ulici.

Uglješa Ugo Aranitović je rođen u Sarajevu, odakle se doselio u Šabac i tamo postao vođa kriminalne grupe. Stekao je ime žestokog momka i bio poznat ne samo u Srbiji nego širom Balkana.

Sredinom devedesetih je došao u Šabac i odmah dobio epitet “opasnog pucača”. Oženio se, dobio kćerku i kupio stan. Međutim, supruga Sanja nije se dugo zadržala sa njim.

Jedne Nove godine, Ugo je izazvao požar u tastovoj porodičnoj kući. Tih dana zakupio je bilbord kod pozorišta i napisao “Sanja, volim te”. Izvinjenje nije prošlo, pa su poslije kolale priče da se ona sklonila na Tajland.

U međuvremenu, nesmetano je “radio” u Šapcu. Pucnjava u diskoteci “Div” 2002. godine, koja je bila okidač za čitav niz krvavih događaja na šabačkom asfaltu, kvalifikovana je kao izazivanje opšte opasnosti.

Slučaj je ostao u fioci do 2006. godine, kada je Ugo “pao” po potjernici BiH staroj čak 16 godina! Međutim, već je imao i državljanstvo SRJ, zbog čega nije izručen vlastima u Sarajevu.

Poznavaoci prilika tvrde da je Ugov sunovrat počeo godinu dana ranije (2005) kada je ubijen njegov mentor iz BiH, poznat po nadimku Rata. Ugo je 2006. godine uhapšen zbog ubistva Predraga Polovine i ranjavanja Borisava Radića u Vogošći, a pred sudom u Šapcu, Aranitović je negirao ubistvo.

Ispričao je da je u vrijeme pred raspad SFRJ, Borisav Radić bio jednako moćan kao Željko Ražnatović Arkan.

Radićeva dozvola za dolazak u Vogošću, navodno, bila je potrebna čak i Radovanu Karadžiću u zenitu vlasti. Savjet Okružnog suda u Šapcu ga je oslobodilo optužbe u nedostatku dokaza i ukinulo pritvor. Poznavaoci prilika tvrde da je, pošto se posljednji put obreo na slobodi, Ugo promijenio stranu.

Ugo je ubijen 2008. u Beogradu u Lominoj ulici. Djevojka Božana, koja je te večeri bila sa njim, ostala je nepovrijeđena, jer je neposredno prije pucnjave izašla iz “pežoa” koji je Ugo vozio.

Ubice, već ranije parkirane u crnom audiju A4 italijanskih tablica, strpljivo su čekale. A onda krenule i u klasičnoj sačekuši iz automobila u pokretu, ispalili rafale na Uga i pobjegli. Audi je kasnije pronađen zapaljen. Nikad nije utvrđeno ko je kriv za ovo ubistvo, a bilo je mnogo nagađanja, od toga da su u pitanju bili Zemunci, Šapčani, Bosanci, Beograđani koji su radili za Holanđane koji su “čistili” Jocine prijatelje…

Ugo je imao mnogo prijatelja, ali i neprijatelja u podzemlju. Povezivali su ga sa mnogim krivičnim djelima, privođen je i u “Sablji”.

Komšije i poznanici o njemu su imali lijepo mišljenje: “Uglađen, galantan, gospodin… I malo nezgodan kad popije”.

Podsjećanja radi, U Šapcu je danas uhapšena ženska osoba koja se sumnjiči da je preko društvene mreže Tviter uputila niz veoma ružnih uvreda i pretnji sinu i kćerki predsjednika Aleksandra Vučića.

(Kurir)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO