Zabava

"Žena mi leži u hladnjači, a motel gori od veselja" Ovako je Era Ojdanić sa sinom organizovao dvije svadbe i Ljupkinu sahranu

Era Ojdanić je ispričao svoju životnu priču, ali je otkrio i stvari koje ga najviše bole. Među njima je smrt njegove pokojne supruge Ljupke.

"Žena mi leži u hladnjači, a motel gori od veselja" Ovako je Era Ojdanić sa sinom organizovao dvije svadbe i Ljupkinu sahranu
FOTO: UROŠ ARSIĆ/RAS SRBIJA

Folker je organizovao Ljupkinu sahranu, dok je njegov sin Dragutin za to vrijeme organizovao je dvije svadbe koje su bile zakazane za taj vikend u njihovom motelu.

– Uh, pa ti ne možeš ni da zamisliš šta je sve tada bilo u mojoj glavi. Ona je umrla u četvrtak noću, dan nakon operacije, u petak ujutro su mi javili. I sad, hvata vikend, znači, petak, subota, nedjelja… Do ponedjeljka ne mogu da je dignem iz mrtvačnice. Odem ja da organizujem to i uzmem posmrtne ostatke sa “Karmom”, čiji su vlasnici ove tu komšije, i dovodim je ovde, sto metara od motela – priča Era za Kurir i dodaje:

FOTO: RAS SRBIJA
FOTO: RAS SRBIJA

– A ovdje u motelu, subota i nedjelja, dvije svadbe sa po 300 ljudi. Sada, zamislite meni, mom sinu i mojoj Mileni kako je bilo! Oni ljudi, gazde, došli i izjavili mi saučešće, odmah sam im rekao: „Ljudi, da vam kažem jednu stvar, neka je vama srećno veselje. U zdravlju i veselju da proslavite, zaboravite šta se dogodilo u mom domaćinstvu i slavite…” Ja spremam sahranu na imanju, a moj Dragutin sprema dvije svadbe ovdje po 300 ljudi, a umrla mu majka – započeo je Era i nastavio:

Pročitajte još

– Ne znam da li to možeš da razumiješ, majka mu je ostavila pola života na ovom mjestu, ma cijeli život, ovdje u ovim zidovima, pločicama, u ovoj kuhinji ovdje… Ona na 100 metara leži u hladnjači, a ovdje motel gori od veselja, i Dragutin radi. I, naravno, konobari koji su završili ovdje u nedjelju svadbu, u ponedjeljak služe na sahrani. Znači, subota i nedjelja gori motel od veselja, a u ponedjeljak sahrana moje žene. To se zove nastavak života… To se zove nastavak života poslije svih problema i porodičnih tragedija – kazao je on.

Prihvati notifikacije