Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Žena sa djetetom u rukama brutalno upucana nasred ulice, a sada se sumnja da ona NIJE BILA META

Svijet
Autor:

Foto: Johan Nilsson/EPA

Švedska policija pronašla je danas pištolj iz kojeg je ubijena 31-godišnja žena u zapadnom dijelu Malmea.

Ubistvo žene premijer Švedske Stefan Leven je nazvao “nevjerovatno okrutnim činom”.

Žena je juče upucana u glavu dok je navodno držala dijete u rukama, a policija vjeruje da je ona žrtva okršaja rivalskih kriminalnih bandi i da je zapravo otac djeteta bio prava meta.

Policija je uhapsila jednog muškarca, ali se vjeruje da on nije ubica, prenosi agencija AP.

Zvaničnik policije Matijas Sigfridson je rekao da ne isključuje mogućnost da tokom dana neko bude uhapšen. On je dodao da policija raspolaže informacijama o umješanim ljudima u ubistvo, ne želeći da iznese detalje.

Švedski mediji su prenijeli da je jedan ili nekoliko maskiranih napadača pucalo u ženu na ulici Malmea, trećeg po veličini grada u Švedskoj, kao i da je navodno pored nje bio suprug.

“Aftonbladet” piše da je ona greškom ubijena, da otac djeteta ima kriminalnu prošlost i da je prije 10 godina robijao zbog pljačke.

Policija nije željela da potvrdi navode da je žena držala dijete u naručju, ali je navela da je dijete bilo na licu mesta.

Švedski ministar pravde Morgan Johanson objavio je na Tviteru da su ljudi koji su pucali u ženu “kukavičke i odvratne zvijeri”.

U Švedskoj je posljednjih godina u porastu broj incidenata povezan sa organizovanim kriminalom. U tri veća grada, Stokholmu, Geteborgu i Malmeu bilo je nekoliko slučajeva pucnjave.

(Blic)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO