Hronika

Ženu i dvoje djece USMRTIO SJEKIROM: Najnoviji DETALJI STRAVIČNOG UBISTVA u Tuzli

Istražni timovi u stanu u tuzlanskom naselju Stupine danas su pronašli sjekiru kojom je najvjerovatnije izvršeno ubistvo ženske osobe i dvoje maloljetne djece.

Ženu i dvoje djece USMRTIO SJEKIROM: Najnoviji DETALJI STRAVIČNOG UBISTVA u Tuzli
FOTO: AVAZ TV/YOUTUBE/SCREENSHOT

Uviđaj u stanu u naselju Stupine, gdje su danas pronađena tri beživotna tijela i to 34-godišnje žene i njeno dvoje djece, starosti od devet i dvije godine je i dalje u toku.

Portparol Tužilaštva Tuzlanskog kantona Admir Arnautović je kazao da će biti izdate naredbe za obdukciju tijela preminulih kako bi se utvrdili tačni uzroci smrti.

– Takođe, biće izdata naredba za biološko vještačenje, DNK analizu, kao i druge istražne radnje i vještačenja, kako bi se utvrdile sve okolnosti vezane za ove događaje, uključujući i način i sredstvo izvršenja tri ubistva – naveo je Arnautović.

Pročitajte još

Kako je dodao, u stanu je pronađen predmet za koji se sumnja da je sredstvo izvršenja trostrukog ubistva, a riječ je o sjekiri.

– Moramo sačekati biološko vještačenje, DNK analizu i nalaz i mišljenje obducenta, kako bismo sa sigurnošću mogli reći na koji način su izvršena ova krivična djela i koje sredstvo je korišteno – naglasio je Arnautović.

On je podsjetio da je sinoć oko 21.15 sati skokom sa 14 sprata zgrade samoubistvo izvršio suprug žene koja je danas pronađena usmrćena. On je bio i otac maloljetne djece, koja su takođe ubijena.

Prema nezvaničnim informacijama do kojih je ranije došao Kliks muškarac je Mujaga Čičkušić i on je kao medicinski tehničar radio u Njemačkoj. U Tuzlu je stigao prije nekoliko dana.

Prema trenutnim indicijama do kojih su došli istražioci, muškarac je usmrtio suprugu i djecu a nakon toga napustio stan u kojem su živjeli, prešao u susjedni ulaz te skočio sa 14 sprata, piše Klix.ba.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu