Svijet

ŽESTOKA OSUDA Žene koje se odluče na abortus u OVOJ DRŽAVI mogle bi biti KAŽNJENE SMRĆU

U Teksasu je predložen novi zakon koji zabranjuje abortus u bilo kojem mjesecu trudnoće te žestoko osuđuje žene koje donesu takvu odluku i ljekare koji ih obavljaju.

ŽESTOKA OSUDA Žene koje se odluče na abortus u OVOJ DRŽAVI mogle bi biti KAŽNJENE SMRĆU
FOTO SHUTTERSTOCK

Najgori mogući oblik kazne za abortus je smrtna kazna.

Zakon je predložio TonI Tinderhol, političar iz Republikanske stranke. Svoj prijedlog je iznio u januaru opravdavajući ga činjenicom da treba misliti na prava nerođenog djeteta. Prvo saslušanje i sastajanje u vezi s ovim zakonom održaće se narednog ponedjeljka i utorka, prenosi Mirror.

Živuće ljudsko biće, od momenta nastanka u obliku spermatozoida ima ista prava, moći i privilegije te ga štite isti zakoni kao i bilo koje ljudsko rođeno biće – piše u predloženom zakonu.

Tinderhol je već ranije predlagao slične zakone koji nisu usvojeni. Nekoliko puta je dobio prijetnje smrću zbog svojih prijedloga, ali nije odustao i ne želi odustati.

– Mislim da je važno da svi zapamte da, ako pijani vozač ubije trudnu ženu, treba mu se suditi kao da je ubio dvije osobe – dodao je Tinderhol.

Ukoliko se ovaj zakon usvoji, on će zabraniti abortus u potpunosti, bilo da se radi o silovanju, trgovini ljudima ili incestu.

(Klix)

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije