Hronika

ŽESTOKA RASPRAVA U SUDNICI Suđenje optuženima za ubistvo Slaviše Krunića

Svjedočenje "stručnog lica Miroslava Ćurkovića izazvalo je novu žestoku raspravu na suđenju optuženima za ubistvo Slaviše Krunića i Žarka Pavlovića.

ŽESTOKA RASPRAVA U SUDNICI Suđenje optuženima za ubistvo Slaviše Krunića
FOTO: FOTO: SRPSKAINFO/SCREENSHOT

Ćurković je inače sačinio izvještaj o kriminalističko analitičkoj obradi dokaza i informacija u predmetu ubistva biznismena Krunića i njegovog pratioca Žarka Pavlovića.

Višečasovna rasprava vodila se, o Ćurkovićevom statusu, a obrazlaganje izvještaja je odgođeno jer je zasnovan na nekim odbijenim dokazima.

Rasprava oko saslušanja Ćurkovića započela je kada je republički tužilac Snježana Petković izjavila da je on stručno lice ili stručni svjedok.

Pročitajte još

Predsjednik sudskog vijeća Branimir Jukić rekao je da je za njega Ćurković vještak te napomenuo da zakon ne poznaje termin “stručno lice”.

Tužilac Petković uzvratila je da je za nju Ćurković stručno lice, jer iznosi hronologiju događaja i šematski prikazuje dokaze tužilaštva.

Sud je ipak odlučio da se Ćurković sasluša kao vještak, ali se pojavila nova dilema kada je odbrana prigovorila da se njegov izvještaj zasniva na odbijenim dokazima.

– U izvještaju stoji izjava nevjenčane supruge Emilija Balda, odnosno Gorane Petković, a taj dokaz je sud već odbio da uvrsti u spis – rekao je Dragan Stupar, advokat Balde.

Branilac Đukanovića, Tatjana Savić dodala je da u pomenutom izvještaju stoje i službene zabilješke koje su odbijene kao dokaz.

Republički tužilac je odgovorila da se vještak može saslušati jer neće pominjati izjavu Petkovićeve i odbijenu službenu zabilješku i ti dokazi se mogu zanemariti.

Sudsko vijeće je na kraju odlučilo kako Ćurković ne treba da revidira svoj nalaz u skladu sa izvedenim dokazima te je njegovo saslušanje odgođeno.

Krunić i Pavlović ubijeni su 22. aprila 2019. godine u blizini Krunićeve kuće u Glamočanima, kod Laktaša. Prema optužnici direktni izvršioci ubistva bili su optuženi Benedi Đukanović i Željko Kovačević koji je ubijen u razmjeni vatre.

Kao saučesnici su navedeni Emilio Baldo i Rodoljub Gajić, koji je do hapšenja radio u Krunićevom “Sektor sekjuritiju”.

Do koje mjere se vodila današnja rasprava govore i upozorenja za svjedočenje Ćurkovića.

– Upozorio sam vještaka na sve odredbe, jedino da ga pitam da li je u braku s nekim od optuženih, a to nema smisla – izjavio je sudija Jukić.