Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

ŽESTOKI SUKOBI Ostaci ISIL napali sirijsku vojsku, veliki broj mrtvih

Svijet
Autor:

Foto: str/EPA

U napadima Islamske države (ISIL) na sirijsku vojsku i savezničke militante u centralnoj Siriji poginulo je 35 vojnika u dva dana, objavila je danas nevladina organizacija Sirijski opservatoriji za ljudska prava (SOHR).

Iako je Islamska država izgubila svoje posljednje uporište u Siriji u Bagutu u blizini iračke granice prošlog mjeseca u napredovanju snaga koje imaju podršku Amerikanaca, borci te džihadističke organizacije i dalje imaju uporišta razbacana po centralnoj pustinji.

SOHR, koji ima sjedište u Velikoj Britaniji, a o ratu u Siriji izvještava putem široke mreže očevidaca na terenu, objavio je da je napad bio najveća operacija ISIL otkako je izgubio Baguz, prenosi Index.

Napadi su se odvijali u nekoliko dijelova centralne Sirije, navodi SOHR.

Najintenzivniji napad bio je u području El-Kuma, sjeverno od antičkog nalazišta Palmire, naglasio je SOHR. Tu su borci Islamske države usmrtili 15 sirijskih vojnika i drugih saveznika.

ISIL je preko svojih medijskih predstavnika objavio da je u zasjedi i sukobima usmrtio 20 sirijskih vojnika i ranio druge u regiji El-Suka, između Palmire i Der el-Zora.

Sirijski mediji nisu objavili vijesti o napadima Islamske države ni o smrtnim slučajevima među provladinim snagama.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO