Hronika

Zgradom odjekivali JAUCI RODITELJA: Sin (10) im nije odgovarao na pozive, a kada su ušli zatekli su strašan prizor

Maloljetni Đ. S. (10), koji je preksinoć pronađen mrtav u svom stanu u Beogradu, najvjerovatnije se objesio svojim kimonom za džudo.

Zgradom odjekivali JAUCI RODITELJA: Sin (10) im nije odgovarao na pozive, a kada su ušli zatekli su strašan prizor
FOTO: D. MILENKOVIĆ/RAS SRBIJA

Nezvanično, dječak je pokušavao da izvede i snimi izazov za društvenu mrežu Tiktok, koji je, iako vrlo opasan, postao vrlo popularan među djecom i tinejdžerima u čitavom svijetu.

Tragedija se dogodila u utorak uveče kad je dječak ostao sam kod kuće, pošto su mu roditelji, kako kažu komšije, otišli u prodavnicu.

Pročitajte još

– Kad su se roditelji vratili, stan je bio zaključan, a Đ. S. nije odgovarao na njihove pozive, lupanje po vratima i dozivanje. Uspaničili su se i pozvali policiju i vatrogasce. Nadležni su preko terase ušli u stan i pronašli dječaka obješenog o krevet na sprat. Mališanu je oko vrata bio obmotan kimono, pošto je on neko vrijeme trenirao džudo. Policiji nije bilo jasno da li je dijete slučajno nastradalo tokom igre ili se namjerom objesilo, a onda su došli do saznanja da je Đ. S. učestvovao u popularnom i izuzetno opasnom izazovu na Tiktoku, koji se zove “Blackout”, padanje u nesvijest kaže izvor Kurira.

Ovaj opasni izazov već je odnio jedan život, a riječ je o djevojčici (10) sa Sicilije.

– Suština izazova, koji se naziva i “The Choking game” i “Scarfing”, jeste da dijete obmota kaiš oko vrata i snima se dok to radi sve do momenta kad se onesvijesti (blackout na engleskom upravo to znači). Međutim, djevojčica sa Sicilije se ugušila, a pored nje je pronađen mobilni telefon – objašnjava izvor.

Dodaje da je ovaj izazov izgleda postao popularan i među djecom u Srbiji.

– Postoje neke indicije koje ukazuju na to da je Đ. S. upravo pokušavao da izvede ovaj izazov. Takođe, istog dana kad je nastradao mališan iz Beograda, u Trinidadu je stradao dječak (9) koji je igrao isti izazov . Mnoge zemlje svijeta su već reagovale i apelovale da se prijave svi Tiktok nalozi koji promovišu ovako opasan trend koji ugrožava dječje živote – pojasnio je izvor.

Komšije nesrećne porodice iz Beograda juče su bile vidno potresene.

– To je fina porodica, imaju dva sina, a prije četiri godine su se doselili ovdje u stari bakin stan. Djelovali su potpuno normalno, djeca nisu odavala utisak da imaju bilo kakav problem, pa su se zbog toga svi iznenadili kad su čuli za tragediju. U utorak uveče smo čuli buku i vidjeli policiju i vatrogasce, a onda su odjeknuli i krici očajnog oca. Čovjek bukvalno nije mogao da dođe sebi, kukao je, a pored njega je stajala i uplakana supruga. Šta da kažu, ostali su bez sina, slomljeni su od bola. Ne možete da zamislite kako je to bio divan dječak, kulturan, vaspitan, ma duša od djeteta – navode komšije.