Društvo

ZIMA POKAZUJE ZUBE U većini BiH očekuju se susnježica i ledena kiša

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) i danas se očekuju padavine, ali će uveče doći do smanjenja njihovog intenziteta.

ZIMA POKAZUJE ZUBE U većini BiH očekuju se susnježica i ledena kiša
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Tokom prijepodneva je u centralnim i istočnim višim predjelima moguća susnježica, koja će potom preći u ledenu kišu, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Tokom dana i dalje će biti oblačno, ponegdje na planinama sa susnježicom, a na jugu sa kišom koja će se zadržati i tokom naredne noći.

Duvaće slab do umjeren sjeverni vjetar, na jugu slaba bura.

Dnevna temperatura vazduha od nula do pet, na jugu do 11, na planinama od minus tri stepena Celzijusova.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, jutros preovladava oblačno vrijeme, a snijeg pada ponedgje.

Han Pijesak i Čemerno su jutros sa minus šest stepeni bili najhladniji, dok su u 7.00 časova na Mrakovici, u Kalinoviku, na Sokoci i na Ivan Sedlu izmjerena minus četiri stepena.

Temperatura vazduha u isto vrijeme u ostalim mjestima: Mrkonjić Grad minus dva, Gacko, Šipovo, Srebrenica, Bugojno i Livno minus jedan, Višegrad, Zvornik, Novi Grad, Ribnik, Rudo, Foča, Bihać, Tuzla i Gradačac nula, Bijeljina, Prijedor, Doboj, Zenica, Sarajevo i Sanski Most jedan, Srbac dva, Grude tri, Bileća pet, Mostar i Neum šest i Trebinje osam stepeni Celzijusovih.

Visina snijega jutros u Kalinoviku iznosi 40 centimetara, na Han Pijesku i na Ivan Sedlu 39, na Čemernu 38, na Sokocu 28, u Srebrenici 22, u Sarajevu 19, u Gacku 20, na Mrakovici deset, u Mrkonjić Gradu, Šipovu i Rudom šest, u Bugojnu pet, u Foči, Ribniku, Bihaću i Tuzli četiri, a u Višegradu jedan centimetar.

Najviše kiše u protekla 24 časa palo je u Bileći – 39 litara po metru kvadratno, zatim u Zvorniku 23, na Čemernu 33, u Trebinju 28, na Han Pijesku 27, u Srebrenici 25, u Rudom 23, u Gacku 20, na Sokocu 18, u Kalinoviku, Foči i Višegradu 16, na Mrakovici 14, u Šipovu i Bijeljini osam, u Doboju sedam, a u Mrkonjić Gradu četiri litra po metru kvadratnom.