Politika

“Zimu dočekuje u toplom domu” Drinić obradovao borca Petra Vujasina novim šporetom

Borac prve kategorije Petar Vujasin (58) iz banjalučkog naselja Ljubačevo, koji je socijalno ugrožen, dočekaće zimu sa novim šporetom koji mu je od svoje poslaničke plate kupio i sinoć dovezao narodni poslanik Nebojša Drinić.

Nebojša Drinić sa Petrom Vujasinom
FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Vujasin je narušenog zdravlja, živi sam u teškim uslovima u svom domu, trošnoj kući koja nema ni kupatilo, ni urađene podove, čiji zidovi vape za obnavljanjem.

Ovaj borac prve kategorije, nije se oženio, a zbog ozbiljnih zdravstvenih problema nije sposoban da radi.

Komšije kažu da je uvijek ljubazan i pozitivan i da uprkos tome što živi sam i nema nikoga da mu pomogne, ne posustaje.

– Zahvalan sam poslaniku Nebojši Driniću koji me posjetio zajedno sa mojim komšijama i donio mi poklon koji će mi pomoći da lakše prebrodim zimske dane. Odavno me nije nešto obradovalo kao Smederevac koji sam dobio jer to mi je trenutno i bilo najpotrebnije. Ganut sam ljudskom dobrotom jer ovaj mladi čovjek Nebojša Drinić mi uliva nadu. Koliko god život bio težak uvijek se pojavi neko ko te prijatno iznenadi i pokaže da nije sve propalo – priča Vujasin.

Nebojša Drinić sa Petrom Vujasinom
FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA
Nebojša Drinić sa Petrom Vujasinom šporet
FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Njegove komšije Nedeljko Ćulum i Dragan Kovačević kažu da je Petar čestit čovjek koji zna da cijeni i najmanju pažnju i da su odlučili da pokušaju da mu pomognu.

– Ispričao sam poslaniku Driniću situaciju u kojoj se našao Petar i odmah je reagovao i pitao šta mu je najpotrebnije. S obzirom na to da je već zahladnilo rekli smo da je to šporet. Inače, Petar se sam snalazi i za drva, ide u šumu, dovlači ih do kuće, a evo sada će ga ogrijati vatra iz novog Smederevca – rekao je Ćulum.

Drinić kaže da nastoji kad god može da pomogne ljudima, ali da rijetko o tome govori jer smatra da dobra djela treba činiti u tišini.

– Kao društvo treba da budemo solidarni i svi koji smo u mogućnosti trebamo da pomognemo da svakom čovjeku obezbijedimo bolje uslove za život – zaključio je Drinić.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu