Društvo

Žive na Vlašiću, a ostali bez struje: Sedmoro djece i roditelji NEMAJU LAK ŽIVOT, kada je čuo za njih Dodik obećao da će im platiti električnu energiju za sljedeću godinu

Ljubica i Živko Galešić i njihovo sedmoro maloljetne djece žive u zaseoku Miljići sela Vlatkovići, na Vlašiću, između Kneževa i Imljana. Galešići vode svakodnevnu bitku kako da obezbijede neophodno za svoju djecu, jer nisu zaposleni i jedini prihodi su im dodatak za djecu.

porodica galešić sa vlašića
FOTO: RTRS/SCREENSHOT

Uz podršku i pomoć humanih ljudi sagrađena im je nova i veća kuća, a česte su i akcije prikupljanja hrane, odjeće i obuće, prije svega za mališane. Međutim, izostalo je razumijevanje za nevolje ove porodice kada im je juče isključena struja zbog duga od 300 maraka.

Iako su Galešići uspjeli da izmire dug, dvojica električara nadležnog distributivnog preduzeća iz Elektroprivrede Republike Srpske su im ipak uskratili struju, piše RTRS. 

Pročitajte još

Međutim, predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je da će porodici Galešić u najkraćem roku biti uključena struja kako bi sedmoro djece imalo normalne uslove za život, te da će on obezbijediti da im struja bude plaćena unaprijed za narednu godinu.

Kao društvo moramo pokazati više solidarnosti prema onima kojima je pomoć potrebna, pogotovo prema višečlanim porodicama, koje se svakodnevno trude da djeci obezbijede uslove za pristojan život i školovanje – naveo je Dodik na društvenoj mreži Iks.

Bonus video:

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu