Hronika

ŽIVJELA U RASKOŠI Vračara ojadila naivne za DESETINE HILJADA EVRA, a ženama je prilazila UZ JEDNU REČENICU

Austrijska policija otkrila je na koji način je uhapšena Slađana J. (50), vračara iz Srbije, mjesecima varala naivne ljude i ojadila ih za desetine hiljada evra.

ŽIVJELA U RASKOŠI Vračara ojadila naivne za DESETINE HILJADA EVRA, a ženama je prilazila UZ JEDNU REČENICU
FOTO: DRŽAVNA UPRAVA KRIMINALISTIČKE POLICIJE DONJE AUSTRIJE

Slađana je, kako prenose austrijski mediji, bila aktivna kao “vidovita” širom ove zemlje, a svojim žrtvama je obaćavala iscjeljenje i oslobađanje od psovki, piše sajt “Kosmo”. Ona je ovakvom prilikom ukrala velike količine novca, kao i zlato i nakit u vrijednosti od nekoliko desetina hiljada evra.

Žrtve birala na javnim mjestima

Policija je istragu protiv “vidovite Srpkinje”, započela u maju ove godine. Prema saznanjima, ona je svoje “žrtve” birala na javnim mjestima, a uglavnom se obraćala ženama, piše Blic.

– Osjećam da imate ozbiljnih problema. Žao mi te je – bila je njena standardna rečenica kojom je vješto prilazila ženama, prenose austrijski mediji. Kako navode, ona im je obećavala “oslobađanje od problema” i mnogi su pali na ovaj trik.

Tokom istrage ona je osumnjičena za najmanje dva slučaja obmane. Navodno je od jedne žrtve uzela nekoliko stotina evra, a drugoj žrtvi čak nekoliko hiljada evra, kao i zlatnike u vrijednosti od oko 30.000 evra.

Pročitajte još

Nakon objavljivala vijesti o njenom hapšenju, policiji su se javile i druge žrtve.

Tamošnje državno tužilaštvo naredilo je da se pretrese njena kuća gde je živjela. Tamo je nađen veliki broj dragocjenosti poput nakita, zlata, srebra i drugih kovanica, kao i velika suma švajcarskih franaka.

Žrtva i poznata skijašica

Bez obzira na to da li su bili u pitanju zdravstveni ili partnerski problemi, vračara je uvjeravala svoje žrtve da će svi problemi nestati uz njenu pomoć. Koristila je rižino ulje da se oslobodi prokletstva.

Pojedinačne “seanse”, kako pišu austrijski mediji, naplaćivala je po nekoliko stotina evra.

FOTO: SCREENSHOT YOUTUBE
FOTO: SCREENSHOT YOUTUBE

Jedna od njenih žrtava bila je i poznata bivša skijašica, koja je višestruko osuđivanoj varalici dala skupocjenu kolekciju zlatnika u zamjenu za njenu pomoć.

Živjela u vili, vozila “poršea”

Iako se svojim žrtvama predstavljala kao skromna žena koja samo želi da im pomogne, istina je bila sasvim drugačija. Dok je Slađana pričala da ona sa osam članova porodice zapravo živi od socijalne pomoći, ona je spavala u vili u Gerasdorfu, pišu austrijski mediji.

Kako navode, njenom bahaćenju tu nije bio kraj. U garaži je imala parkirana skupa kola poput “poršea”, “mercedesa” i dva “audija”.

Policija sumnja da je ova vračara iz Srbije isti “posao” radila i u Švajcarskoj i Južnoj Njemačkoj.

Slađana se nalazi u pritvoru i na sudu će odgovarati zbog prevara koje je izvela.