Gradovi

ZLATNIK ZA SAVU Sin stigao na svijet 9 minuta poslije ponoći, pa dobio ime po velikom svecu

Majku bebe koja je prva rođena danas na Savindan u prijedorskoj bolnici darovala je zlatnikom sa likom Svetog Save Srpska pravoslavna crkvena opština Svodna.

Prvorođena beba u Prijedoru na Savindan darovana zlatnikom
FOTO: SRNA

Aleksandra Bradarić iz Novog Grada u devet minuta iza ponoći rodila je svoje prvo dijete, sina, i dala mu ime Savo.

– Nisam ovo očekivala, ovakav znak pažnje. Hvala svima i mnogo mi znači – rekla je mlada majka novinarima u prijedorskom porodilištu.

Direktor Bolnice “Dr Mladen Stojanović” Andrija Vukotić zahvalio je svešteniku i humanitarcima iz Svodne kod Novog Grada.

– Nadam se da će i narednih godina ovo biti praksa. Danas smo, osim dječaka Save, imali tri porođaja, a možda će ih biti i još – dodao je Vukotić.

Prvorođena beba u Prijedoru na Savindan darovana zlatnikom
FOTO: SRNA

Protonamjesnik Zoran Blagojević iz parohija svođanske i radomirovačke izrazio je zadovoljstvo što je prvorođena beba dobila ime po današnjem velikom svecu.

Pročitajte još

– Velika je radost ne samo za roditelje, nego i za sve nas i srpski rod. Iz dana u dan nas je sve manje i mi smo pokrenuli inicijativu. Ovo je prva godina da na ovaj veliki dan darujemo dukatom prvo dijete koje se rodi, kao što su i nekad djeca darivana zlatnikom – rekao je sveštenik Blagojević.

On je dodao da je i nakon bogosluženja u Hramu Svetog Save u Svodni u slavskom kolaču bio dukat koji je darovan djevojčici koja ga je pronašla, te da se i na taj način pokušava održati tradicija.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije