Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

ZLOČIN KOD NEGOTINA Ovaj TRAG treba da otkrije da li je ubica imao pomoć UDATE LJUBAVNICE

Hronika
Autor:

Foto: RAS Srbija

Djevojka Maja Bađukić (25) iz Jabukovca biće u pritvoru narednih 30 dana zbog osnovane sumnje da je počinila teško ubistvo u saizvršilaštvu. Ovu mladu ženu je kao svog saradnika označio Davor Pernić (35), Jabukovčanin koji je uhapšen 25. avgusta nakon što je pao na poligrafu i na saslušanju priznao zločin – četvorostruko ubistvo na imanju u Jabukovcu.

U međuvremenu, ovaj muškarac je prebačen u zatvorsku bolnicu u Beograd na psihijatrijsko vještačenje, koje bi trebalo da pokaže da li je u trenutku zločina bio uračunljiv.

Davor je nakon hapšenja ispričao da je ubistvo počinio da bi pomogao Maji, navodno u liječenju karcinoma. Kasnije se predomislio i ovu mladu ženu označio je kao svog saučesnika i osobu koja je “tipovala” Raju Kazimirovića (72) kao bogatog čovjeka kojeg bi on trebalo da opljačka. Davor je u izmenjenoj odbrani naveo da je sve bila njena ideja!

Davor je ispričao da su oboje imali rukavice na rukama kako bi sakrili tragove. Prvobitno je tvrdio da je na imanje Kazimirovića u zaseoku Velja Vratne došao sa namerom da ih opljačka, ali u svjetlu novih okolnosti detalji će tek biti utvrđeni. On tvrdi da za sve što je ispričao, u svom izmjenjenom iskazu, ima dokaz, i to na osnovu SMS prepiske koju su vodili.

U daljoj istrazi će vještačiti i sadržaj mobilnih telefona njega i osumnjičene za saučesništvo što bi trebalo da otkrije da li je Maja zaista znala sve o zločinu i učestvovala u njemu.

Istražiteljima je ispričao i da je Bakukić čak pucala iz malokalibarske puške koju je zajedno sa “škorpionom”, kojeg je on koristio, i ostalim oružjem i municijom zakopao na imanju svog oca u ataru zaseoka Pojana Lungu.

Iako joj je određen pritvor, ona sve negira i tvrdi da je Davor sve izmislio. Prvo je negirala i vezu sa njim, ali je, navodno, zatim i priznala, neprestano ponavljajući da se Davora mnogo plaši.

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Negotinu na predlog Višeg javnog tužilaštva produžio je Davoru pritvor u trajanju do 30 dana.

Istraga o ovom slučaju tek treba da pokaže šta se sve dešavalo na imanju Raje Kazimirovića 7. avgusta u prepodnevnim satima, kada je domaćin ubijen sa četiri metka u predjelu stomaka i grudnog koša i “ovjeren” metkom u glavu. Rajina majka Dragica (93) i sestričina Dragana Jozeljić (53) ubijene su sa po dva metka u glavu, a sestra Ljubinka Oprikić (76) jednim metkom u predjelu usana.

Majin otac Ljuba kaže da Davor laže: Želi da se osveti Maji

Majini roditelji (25) tvrde da ništa od onoga što je Pernić rekao za njihovu kćerku – nije istina. Njen otac, Ljuba Ljubić, iz negotinskog sela Dupljane, kaže da je Davor njegovu kćerku proganjao i da joj se sveti što je pristala da na sudu svjedoči protiv njega u slučaju Davorovog napada na izvjesnog momka iz susjednog sela.

 

 

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO