Hronika

ZLOČINI NA KOSMETU Pripadnici terorističke OVK dobili pozive iz Specijalnog tužilaštva

Bivši pripadnici terorističke OVK Haljil Čaradaku, Durmiš Gaši i Žavit Eljšani dobili su pozive za saslušanje o zločinima OVK pred Specijalnim tužilaštvom Haškog suda, javili su prištinski mediji na albanskom jeziku.

ZLOČINI NA KOSMETU Pripadnici terorističke OVK dobili pozive iz Specijalnog tužilaštva
Foto: US-marine-corps-sgt-craig-j-shell/Wikipedia

Haljil Čaradaku će 11. decembra biti saslušan u svojstvu okrivljenog, a njegova supruga Peka Gaši je na Fejsbuk stranici napisala da vjeruje da će njen suprug i pred Specijalnim sudom biti oslobođen, kao što je oslobođen i u sudskom procesu koji su vodili Euleks i sud UNMIK.

Durmiš Gaši je na Fejsbuku objavio informaciju da je dobio poziv Specijalnog tužilaštva u svojstvu okrviljenog, te naveo kako se “cijela njegova generacija borila protiv srpske vladavine albanskim teritorijama”.

Eljšani je na Fejsbuk stranici objavio da su mu poziv za saslušanje u svojstvu svjedoka uručila dvojica službenika iz Specijalnog tužilaštva iz Haga.

Srna nezvanično saznaje da će tokom naredne nedjelje još desetak pripadnika bivše OVK dobiti pozive iz Specijalnog tužilaštva u svojstvu svjedoka i okrivljenih, čime će broj pozvanih Albanaca u haško Specijalno tužilaštvo preći 110, mada mediji na albanskom jeziku prenose da je je više od 200 bivših pripadnika OVK do sada saslušano, javno ili tajno.