Hronika

ZLOSTAVLJANA VIŠE OD GODINU DANA Detalji brutalnog nasilja u Istočnom Sarajevu, nasilnik tukao djevojku METALNOM PALICOM I PRIJETIO UBISTVOM

Službenici Policijske stanice Istočno Novo Sarajevo uhapsili su D. B. iz Istočnog Sarajeva zbog sumnje da je počinio krivična djela teška tjelesna povreda i tjelesna povreda.

ZLOSTAVLJANA VIŠE OD GODINU DANA Detalji brutalnog nasilja u Istočnom Sarajevu, nasilnik tukao djevojku METALNOM PALICOM I PRIJETIO UBISTVOM
FOTO: SHUTTERSTOCK

On se sumnjiči da je proteklom vremenskom periodu više puta fizički napadao ženu iz Istočne Ilidže, te je 22. februara u Beogradskoj ulici u Istočnom Sarajevu upotrebom fizičke snage i metalne palice istoj nanio teške tjelesne povrede. Obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo, saopšteno je u petak iz PU Istočno Sarajevo.

Od izvora bliskog istrazi Avaz saznaje da je uhapšen Dean Blažić iz Istočnog Sarajeva.

Prema saznanjima, u dužem periodu za cijelo vrijeme, više od godinu i po dok su bili u vezi, on je djevojku zlostavljao i tukao. Ona je to krila od straha, te naivno misleći da će se njegov odnos popraviti.

Pročitajte još

Prijetio joj je porukama: “Izbost ću te u glavu”, “Ubit ću te od batina”. Djevojku je tjerao da bude u kući kad on spava, branio joj da izlazi napolje, tukao ju je u automobilu i palicom takozvanom “specijalkom”.

Djevojka posjeduje i povredni list, nakon što joj je 6. januara probio bubnu opnu.

Pušten pa priveden

Sve je kulminiralo prije nekoliko dana kada joj je nanio teške povrede metalnom palicom. Djevojka ga je prijavila policiji koja ga je odmah uhapsila. Policija je u posjedu snimaka, prijetećih poruka i fotografija na kojima se vide modrice po cijelom tijelu.

I pored svega, uslijedila je nevjerovatna odluka Tužilaštva u Istočnom Sarajevu koje je juče nasilnika pustilo na slobodu. On je to iskoristio te je pokušao uticati na svjedoke.

– Tužilaštvo ga je pustilo na slobodu u 12 sati, on je u 13 sati nazvao svjedoka, pa je ponovo priveden u 14 sati. Ne znam šta rade, zar treba da se ponovi Gradačac – kazao je izvor iz istrage.

Umjesto nad osumnjičenim, uslijedila je tortura nad žrtvom, od koje je zatraženo da preda svoj telefon iako su svi videozapisi dostavljeni policiji. Tužilaštvo i nakon više dana od prijave još nije uzelo izjavu od djevojke. 

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije