Društvo

"Znali smo da je svaki minut dragocjen" Starica (90) tražeći ovce UPALA U PROVALIJU, akcija spasavanja trajala oko 2 sata

Žena stara oko 90 godina, koju su u selu Struganiku kod Mionice spasili vatrogasci spasioci iz Valjeva i Mionice, na dnu 50 metara duboke provalije našla se kada se okliznula dok je tražila ovce koje su bile na paši.

vatrogasci spasili staricu
FOTO: MUP SRBIJE

Komšinica koja je bila sa njom odmah je obavijestila njenog sina u Struganiku, on je pozvao policiju i na lice mjesta ubrzo su stigla četiri vatrogasca spasioca iz Valjeva i dva iz Mionice.

Akcija spasavanja trajala je oko dva sata, staricu u stanju šoka, malaksalu, koja nije imala snage ni da govori, preuzela je ekipa hitne pomoći, pa je prebačena u Urgentni centar Zdravstvenog centra Valjevo. Ona nije u životnoj opasnosti, a njeno stanje je stabilno.

Pročitajte još

– Zbog izrazito nepristupačnog terena, obraslog gustim rastinjem, morali smo vozila da ostavimo oko 600 metara daleko od mesta gdje se nalazi provalija u kojoj je bila starica. Veoma brzo smo reagovali, znali smo da je svaki minut dragocjen – kaže komandant Vatrogasno spasilačkog bataljona Valjevo Aleksandar Rakić, pišu Novosti.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu