Hronika

"Znam da bi bio dobar otac" Dunav ugasio život mladom Milanu koji je iza sebe ostavio trudnu suprugu, evo šta kaže njegova sestra

Nakon 26 dana intenzivne potrage, porodice i prijatelji Nenada Trivkovića (38), Milana Nikolića (36) i Miloša Markovića (37) nažalost su dobili najtužnije vijesti. Tijela trojice mladića, za kojima se tragalo od kobne noći na Dunavu, su pronađena, a nažalost su isplivala jedno za drugim u razmaku od samo pet dana.

čamac na dunavu
FOTO: SNEŽANA KRSTIĆ, PRIVATNI ALBUM / RINGIER

Jedan od njih, Milan Nikolić, za sobom je ostavio trudnu suprugu, a njegova sestra Nevena kaže da je Milan ostavio veliku prazninu za sobom.

Ostala praznina, svima nam fali

– Kod njega sam, kao i svi, najviše voljela tu pozitivnu energiju, osmijeh i volju za životom, a najviše to što je bio mnogo dobar čovjek. Žao mi je što nije doživio rođenje djeteta, jer znam da bi bio dobar otac. Sada kada ga više nema osjećam tu prazninu, koliko nam svima fali – kaže Nevena za Kurir i dodaje:

– Ponekad pišem pjesme jer kroz njih iskazujem svoja osjećanja, u posljednje vrijeme često čujem da se neko utopio u rijeci i kada se mom bratu to desilo, prosto sam morala kroz pjesmu da iskažem svoju ljutnju i tugu za njim.

Pročitajte još

U subotu, 18. marta ove godine, četvorica prijatelja krenula su na izlet čamcem na Dunavu. Međutim, ono što je trebalo da bude relaksirajući izlet, pretvorilo se u noćnu moru kada su veliki talasi podigli, a zatim i poklopili čamac koji se napunio vodom bacajući muškarce u hladnu i brzu vodu Dunava. Tada je uslijedila njihova borba za život. Ipak, trojica prijatelja odlučila je da ostane da se drži za čamac, dok je samo jedan od njih, Mane K. (37) odlučio da zapliva ka obali i tako uspio da se spase.

Jedan od momaka nije bio plivač, te se sumnja da su druga dvojica ostala sa njim dok je Mane krenuo po pomoć. U potpunom mraku, okružen šumom i šipražjem, Mane je isplivao iz ledenog Dunava na oko kilometar od konobe kod Goce i Renata. Njegova borba za preživljavanjem bila je mučna, prepuna straha i neizvijesnosti, a svaki njegov korak prema sigurnosti bio je poput trke sa vremenom.

Krvav, blatnjav i izgreban po licu, Mane je ušao u kuću jedne žene, iscrpljen i istraumiran nakon dramatične borbe za život. Njegov glas bio je slomljen, a izgovorio je samo nekoliko riječi: “Prijatelji su mi se utopili, pomozite mi.” To je bila jedina nada koju je uspio pronaći u mraku i očaju. Nakon Manetovog očajničkog poziva za pomoć, policija je krenula u potragu za nestalim momcima, ali tragovi su bili teško uočljivi u mračnoj vodi Dunava.

Tragičan epilog

Kada su tri mladića nestala na Dunavu, porodice i prijatelji su se nadali najboljem, ali strahovi su nažalost ovih dana postali stvarnost. Policijske ekipe i volonteri su se pridružili u potrazi za njima, pretražujući svaki dio obale i rijeku brodovima i čamcima. Čamci su neprestano prelazili rijeku, a obale su pretraživane pješke. Ali, voda je bila neprozirna i nemilosrdna, što je otežavalo potragu, a uslovi su bili nepovoljni.

Poslije dugih i iscrpljujućih 21 dan, nije dogodilo ono najgore – prvo tijelo je isplivalo na površinu. Bilo je to tijelo neplivača Nenada Trivkovića. Samo dva dana kasnije, pronađeno je tijelo i Milana Nikolića što je dodatno potvrdilo da je ova potraga bila tragična i da su svi momci nestali u mračnim dubinama rijeke. Sa pronalaskom tijela Miloša Markovića, sudbina ovih mladića postala je nažalost konačna.

Nenad Trivković (35), jedan od trojice nestalih prijatelja, pronađen je u subotu 8. aprila na obali Dunava, kod Rafinerije u Pančevu, nakon više od 20 dana potrage. Nenad je bio neplivač, a kako se sumnja, on je skinuo zaštitni prsluk kako bi ga podijelio sa prijateljima.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije