Banjaluka

"Znamo da je to žaba koja se mora progutati" Stanivuković o poziciji Grada u slučaju "Autoprevoz"

Gradonačelnik Draško Stanivuković govoreći o slučaju „Autoprevoza“ rekao je da Grad shvata težinu tog izazova, te da se nastoji izvući maksimalno što može u trenutnoj situaciji.

autoprevoz banjaluka
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Mi znamo težinu tog problema. Znamo da je to žaba koja se mora progutati, ali želimo da napravimo takvu situaciju da ta žaba bude što manja. Kako je to moguće? Tako što znamo da je dio gdje je sada parking u Vidovdanskoj spornim radnjama i sudskim presudama pripao nekom drugom, a ne Gradu. Sve pravne lijekove smo iskoristili i gotovo da ništa više nema od tih pravnih radnji – rekao je on.

Pročitajte još

Prema njegovim riječima, imamo Vidovdansku ulicu, Muzej savremene umjetnosti Republike Srpske i spomenik 12 beba.

-„Autoprevoz“ kaže prepuštamo spomenik i Muzej, što je za mene i prirodno s jedne strane. S druge strane mi kažemo spremni smo da pustimo u posjed kada pričamo o parkingu, ali onda oni hoće i oko Vidovdanske ogromne naknade za šta mi nismo spremni. Hoćemo da prepolovimo Vidovdansku što u prevodu znači da od 12 miliona kamata i duga pokušamo da bude bar šest miliona KM, jer nismo spremni da bez borbe prepuštamo parking oko kojeg sada traju deložacije – istakao je Stanivuković.

Istakao je da „Autoprevoz“ precjenjuje Vidovdansku i zato je uslov Grada da pola Vidovdanske treba da vrate Gradu, a za drugi dio se može riješiti kroz zamjenu zemljišta.-Smtaramo da treba da pristanu na to i da onda možemo da razgovaramo. Na ovaj način bi tri četvrtine spasili i mogao bih reći da bismo time riješili slučaj „Autoprevoza“ – naveo je gradonačelnik.

Podsjećamo, 13. aprila odgođeno je prinudno izvršenje predaje zemljišta preduzeću „Autoprevoz“, kada su se sugrađani okupili da zajedno sa predstavnicima gradske administracije štite imovinu Grada. Nova deložacija je najavljena za 15. avgust.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu