Svijet

Žrtva pokušala da ga zaštiti: Pripadnik kriminalne grupe uhapšen zbog ubistva u Crnoj Gori

Policija je uhapsila muškarca čiji su inicijali S.R. (27), pripadnika ogranka jedne organizovane kriminalne grupe, zbog sumnje da je teško povrijedio M.N, koji je podlegao povredama.

Vozilo policije Crne Gore
FOTO: SUZANA LUKOVIĆ/RINGIER

Iz Uprave policije Crne Gore saopšteno je da je S.R. pripremao bjekstvo, ali da je rano jutros lišen slobode nakon izlaska iz objekta u kojem je stanovao.

Sa sobom je nosio ruksak u kojem se nalazio pištolj sa okvirom i devet metaka, dva okvira od pištolja i 65 metaka, oko 360 grama kokaina, kao i tri vage za precizno mjerenje.

-Tako je S.R, osim za krivično djelo teška tjelesna povreda usljed koje je nastupila smrt oštećenog lica, osumnjičen i za krivično djelo nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija i krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga – istakli su iz policije.

Zaposleni u Medicinskom centru Nikšić obavijestili su 9. februara policiju da se na ukazivanje ljekarske pomoći u njihovim prostorijama nalazi M.N. sa teškim povredama glave.

Pročitajte još

Tokom kriminalističke obrade on je naveo da je povredu zadobio padom u dvorištu svoje kuće, a u tu izjavu policijski službenici su posumnjali i nastavili sa preduzimanjem daljih mjera i radnji na utvrđivanju okolnosti pod kojima je nastupila teška tjelesna povreda – navedeno je u saopštenju.

Kriminalistička policija je u koordinaciji sa nadležnim tužilaštvom preduzela niz mjera i radnji s ciljem rasvjetljavanja svih okolnosti pod kojima je M.N. povrijeđen, sprovedena je kriminalistička obrada, prikupljen veći broj obavještenja od građana, te izuzet i pregledan veći broj video nadzora sa lica mjesta.

Ove aktivnosti su rezultirale rasvjetljavanjem činjeničnog stanja i policija je došla do sumnje da je S.R, nakon kraćeg verbalnog konflikta, muškarcu M.N. nanio tešku povredu glave – dodali su iz policije.

Muškarac M.N. podlegao je sinoć povredama u Kliničkom centru Crne Gore u Podgorici.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije