Politika

ŽUNIĆ ZA SRPSKAINFO "Odluka DNS je prihvatljiva za SNSD"

Odluka DNS da istupi iz vladajuće koalicije za SNSD je prihvatljiva, kaže za Srpskainfo šef Kluba poslanika SNSD u Narodnoj skupštini Republike Srpske Igor Žunić.

ŽUNIĆ ZA SRPSKAINFO "Odluka DNS je prihvatljiva za SNSD"
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

Dodaje da DNS ima potpuno legitimno političko pravo, kao i svaka druga politička opcija, da zauzme stav o svojoj političkoj budućnosti.

– SNSD će u narednih nekoliko dana na svojim najvišim organima zauzeti stav prema odluci DNS, uopšte prema njihovoj politici koju su vodili i koju planiraju voditi, a naročito prema kadrovima DNS koji su postavljeni ispred naše koalicije, njihovom radu i odnosu prema poslu – kaže Žunić.

Pročitajte još

Komentarišući današnji zaključak Predsjedništva DNS da svoje lokalne odbore obaveže da do 21. oktobra dostave prijedlog budućeg koalicionog djelovanja na ovogodišnjim lokalnim izborima, Žunić kaže da je DNS uvijek funkcionisao na tom principu.

– Njihovi odbori su praktično uvijek funkcionisali tako, birali su da li formalno ili neformalno, javno ili tajno, s kim će da rade. To ne predstavlja ništa novo – poručuje Žunić.