Politika

Žunić: Zbog geopolitičkih okolnosti pravi trenutak za dijalog o budućnosti BiH

Šef Kluba poslanika SNSD u Narodnoj skupštini Republike Srpske Igor Žunić izjavio je da je zbog geopolitičkih okolnosti pravi trenutak za dijalog između Republike Srpske i Federacije BiH (FBiH), kao i tri konstitutivna naroda o mogućim rješenjima za BiH.

Žunić: Zbog geopolitičkih okolnosti pravi trenutak za dijalog o budućnosti BiH
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Žunić je naveo da je SNSD u Narodnoj skupštini Srpske pokrenuo inicijativu o dijalogu da bi se pronašlo moguće rješenje za budućnost BiH jer žele da čuju prijedloge o različitim mogućnostima funkcionisanja BiH.

Pročitajte još

On je dodao da pojedine strane u EU i druge institucije izvan BiH već neko vrijeme smatraju da je BiH nefunkcionalna jer je visoki predstavnik silom izokrenuo Dejtonski sporazum.

– Postoje tu i neke druge mogućnosti o kojima poslanici treba da daju svoj stav. Mislim da ćemo kroz zaključke usmjeriti inicijativu prema određenim organima u Srpskoj i BiH, jer je došlo vrijeme da se konačno sjedne i otvoreno razgovara o budućnosti BiH – rekao je Žunić za Politiku.

Prema njegovim riječima, Srpska želi povratak na izvorni Dejton.

Narodna skupština Republike Srpske raspravljaće uskoro o rješenjima za budućnost BiH u okviru inicijative koju je poslanicima predložio SNSD u kojoj se poziva na dijalog između Republike Srpske i FBiH, kao i Srba, Bošnjaka i Hrvata, koji bez mješanja sa strane treba da razgovaraju o mogućim rješenjima za BiH.

Prihvati notifikacije