Politika

Zvizdić o Dodikovim prijetnjama: Ovakvu politiku SNSD smo već gledali, uvijek bi se vratili s pomirljivim stavom

Zamjenik predsjedavajućeg u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Denis Zvizdić (NiP) oglasio se povodom prijetnji predsjednika RS Milorada Dodika da će se blokirati glasanje za zakone u PS BiH dok se ne donese Zakon o Ustavnom sudu BiH, kojim bi se izbacile strane sudije iz ovog tijela.

Denis Zvizdić na sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH
FOTO: FENA/HAZIM ALJOVIĆ

U vezi sa novim antidemokratskim i antievropskim prijetnjama koje je poslao predsjednik SNSD, da predstavnici ove stranke neće glasati za bilo koji zakon dok se ne riješi pitanje Ustavnog suda, odgovor je jednostavan, naveo je on.

– Nećemo glasati za izbacivanje stranih sudija iz Ustavnog suda BIH, niti za paritetan sastav članova Ustavnog suda BiH, niti za princip etničkog glasanja u Ustavnom sudu BiH – istakao je Zvizdić.

Pročitajte još

Prijetnje o novim blokadama, dodaje on, gledali su i ranije.

– I svaki put su se delegati SNSD vratili sa pomirljivim stavom u parlamentarne klupe. To će se opet dogoditi ako se odluče na novu blokadu rada Parlamenta BiH. I da, svima je jasno da ovakva politika SNSD vodi Srpsku u demokratski mrak, potpunu izolaciju od strane demokratskih država i finansijski kolaps – upozorio je Zvizdić.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije