Društvo

Vlada FBiH prihvatila elaborat: Proširuju aerodrom u Sarajevu putem koncesije

Vlada Federacije BiH prihvatila je na današnjoj sjednici elaborat Međunarodnog aerodroma Sarajeva kao procjenu javnog interesa za izgradnju dodatnih kapaciteta ovog aerodroma metodom koncesije.

Vlada FBiH prihvatila elaborat: Proširuju aerodrom u Sarajevu putem koncesije
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Federalno ministarstvo saobraćaja i komunikacija zaduženo je da ovaj zaključak i elaborat dostavi opštini Ilidža radi dobijanja saglasnosti za sprovođenje postupka koncesije.

Pročitajte još

Osim toga, na inicijativu premijera FBiH, uspostavlja se program novčane pomoći nezaposlenim licima u FBiH što će biti izvšeno izmjenom i dopunom uredbe o pomoći stanovništvu usljed rasta potrošačkih cijena, a finansijska sredstva potrebna za realizaciju ove mjere biće obezbijeđena u okviru budžeta FBiH za ovu godinu.

Federalno ministarstvo finansija upoznalo je Vladu FBiH o konsolidovanom izvještaju o izvršenju budžeta FBiH, kantona i opština u prvih šest mjeseci ove godine. Po ovom izvještaju ukupni prihodi bili su 5,3 milijarde KM, a rashodi 4,3 milijarde KM.

Vlada FBiH usvojila je informaciju federalnog Ministarstva trgovine o direktnim stranim ulaganjima u FBiH za prošlu godinu po kojem je, prema podacima Centralne banke BiH, od 2012. do 2021. godine u FBiH uloženo 10,2 milijarde KM.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu