Hronika

Uhapšene dvije osobe u Derventi: Zatečeni u krijumčarenju migranata

Dvije osobe uhapšene su na području Dervente zbog sumnje da su pokušali prokrijumčariti deset migranata iz Sirije, rečeno je u PU Doboj.

Uhapšene dvije osobe u Derventi: Zatečeni u krijumčarenju migranata
FOTO: SCREENSHOT TWITTER

Policija je juče oko 16 časova u Živinicama kod Dervente zaustavila automobile „mercedes“ kojim je upravljao T. S. iz Broda i „folksvagen vento“ koji je vozio D. J. iz Dervente.

– U  oba vozila je pronađeno po pet državljana Sirije. O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Tužilaštva BiH koji se izjasnio da navedeno ima obilježje krivičnog djela „Krijumčarenje lica“ – rekla je portparol PU Doboj Dragana Kerkez.

Pročitajte još

Istog dana na osnovu saglasnosti dežurnog tužioca Tužilaštva BiH i naredbe Suda BiH izvršen je pretres navedenih osoba i putničkih automobila prilikom čega su pronađeni i oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa navedenim krivičnim djelom.

– T.S. i D.J. su uhapšeni, dok su  državljani Sirije predata u dalju nadležnost pripadnicima Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Doboj, a isti su saslušani u prostorijama Službe za poslove sa strancima – Terenska kancelarija Doboj.

Takođe, putnički automobili marke „Mercedes” i marke „VW Vento” su oduzeti.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu