Društvo

"Podizati svijest o značaju porodice" Održana još jedna "Konferencija beba" (FOTO)

U Istočnom Novom Sarajevu danas je održana "Konferencija beba" na kojoj su bile prijavljene 73 bebe.

"Podizati svijest o značaju porodice" Održana još jedna "Konferencija beba" (FOTO)
FOTO: SRNA

Na ovoj manifestaciji mogle su da učestvuju bebe rođene od 28. juna prošle do 28. juna ove godine, a titula najmlađe pripala je Urošu Klisariću, čija je majka Bojana izjavila da je Uroš rođen prije deset dana i da mu je ovo prvi izlazak.

Ovo je lijepa prilika da se druže kako djeca, tako i njihovi roditelji, a ujedno je i podsticaj da bude što više rođenih beba u našoj opštini, te promoviše porodicu i podiže svijest o njenom značaju, rekla je Klisarićeva i dodala da je lijepo da se ova manifestacija organizuje svake godine.

FOTO: SRNA
FOTO: SRNA

Titula najstarija beba pripala je Tatjani Šehovac, rođenoj 28. juna prošle godine, a Milana Trnčić je beba sa najviše braće i sestara.

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Jovan Katić istakao je da je ovo jedna od najljepših manifestacija organizovana na Trgu Republike Srbije koja je pokazatelj da je ovo lokalna zajednica mladosti i jedna od pet u Republici Srpskoj sa najvećim brojem djece.

Pročitajte još

– Sigurno da postoji potreba i za novim vrtićem, osnovnom školom i svim sadržajima koji su potrebni za djecu i omladinu – rekao je Katić.

On je dodao da se Opštinska uprava iz godine u godinu trudi da u budžetu planira određena sredstva kao podršku pronatalitetnoj politici.

– Prvo rođeno dijete dobije po 100 KM, drugo 200 KM, treće 300 KM, četvrto i svako naredno po 400 KM. Tu je i podrška za porodice sa četvoro i više djece u mjesečnom iznosu od 150 KM. Finansiramo sve pokušaje vantjelesne oplodnje za one koji se obrate opštini, a važno je reći da su svi pokušaji koji su dobili podršku opštine, na naše veliko zadovoljstvo, i uspjeli – naglasio je Katić.

“Konferencija beba” je tradicionalna manifestacija u organizaciji Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske i Opštinske uprave Istočno Novo Sarajevo, s ciljem promovisanja porodice i porodičnih vrijednosti.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu