Politika

"Kad si ljut, NISI SAV SVOJ" Ovako su tviteraši reagovali na Šmitov ispad pred kamerama (VIDEO, FOTO)

Snimak na kojem visoki predstavnik u BiH, Kristijan Šmit, čiji mandat Republika Srpska ne priznaje, nekontrolisano galami izazvao je smijeh korisnika društvenih mreža, koji su na satiričan način pokušali da objasne njegovo ponašanje.

"Kad si ljut, NISI SAV SVOJ" Ovako su tviteraši reagovali na Šmitov ispad pred kamerama (VIDEO, FOTO)
FOTO: IMPERIAL NEWS/YOU TUBE/SCREENSHOT

Navikli na nekonstrolisane ispade samo od domaćih političara, građani su s čuđenjem gledali Šmitovu burnu reakciju na novinarsko pitanje u Goraždu o izmjeni Izbornog zakona.

– Smeće, potpuno smeće. Ja ne sjedim niti stojim ovdje, ja brinem o ovoj državi. Nismo ovdje da bismo igrali političke igre. U ovoj državi političari igraju političke igre. Dosta mi je ovoga! Preko glave mi je svih ovih uvreda koje su potpuno pogrešne – rekao je, između ostalog, vidno iznervirani Šmit.

Veoma brzo nakon ove izjave društvene mreže su bile „poplavljene“ satiričnim komentarima na njegov račun.

– Kad si ljut, nisi sav svoj! -napisao je jedan od tviteraša.

Drugi tviteraši su komentarisali kako im je žao čovjeka jer očito ne zna gdje je došao, a ima i onih koji su napisali kako će završiti kao alkoholičar sa bromazepamom.

– Pravi predstavnik građana BiH. I on bi se uskoro mogao seliti samo da dobije vizu. Bolje i to nego da sa nama dobije infarkt – napisao je Saša Trivić.

Ispod njegove objave su se redali komentari kako se ništa ne bi dogodilo da je na vrijeme popio jedan bensedin, dok su neki pisali da možda nije kasno da se prijavi na izbore jer je ispunio kriterijume.

Neki od tviteraša su poručili da mu je “crko dihtung na glavi motora”, a neki su napisali da je “pukao kao lubenica”.

Jedna od tviterašica je poručila da joj je žao Šmita jer ne zna s kim ima posla, a drugi joj je odgovorio da nema zbog čega da joj bude žao jer je “nama tako 30 godina”.

Neki tviteraši su otišli korak dalje pa su se poigrali sa Šmitovom izjavom tako što su iskoristili video sa konferencije za medije, ali su u njega ubacili svoj prevod.

– Tog izmišljenog bureka sa sirom mi je preko glave – stoji u prevodu što je nasmijalo mnoge korisnike društvenih mreža.

– Kristijan Šmit i Šen Kenori saglasni: Političari u BiH su potpuno smeće – navodi jedan od tviteraša.

Neki tviteraši su poručili Šmitu da on bar može otići kad hoće dok oni moraju ostati ovdje živjeti.

Drugi tviteraš je napisao kako oni koji odu iz BiH u Njemačku za godinu dana “dovedu svoju porodicu, nađu veći stan, kupe auto, a Švabo dođe u BiH i za godinu dana pukne ko kokica”.

– Ovaj Šmit da se rodio 35 godina ranije mogao je komotno glumiti u alo alo – napisao je jedan od tviteraša.

– Pogledao sam snimak, Kristijan Šmit, brat moj lijepi, nervira se kao ja kad izgubim na kladionici – jedan je od komentara, koji se mogu pronaći na tviteru.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu