Hronika

Potjera na "vampira" o kojoj se i danas priča "Uhapsite ga ili probijte štapom, molim vas"

Istok Srbije i njegove guste šume uvijek su bili podobni za razne legende o magijama i stvorenjima koja vrebaju sve i svakoga.

Potjera na "vampira" o kojoj se i danas priča "Uhapsite ga ili probijte štapom, molim vas"
FOTO: G. SRDANOV/RINGIER

Tamošnji policajci muče muku sa čestim prijavama koje dobijaju na njihovu adresu, a vezani su za upravo ta legendarna bića. Tako će i Zaječarci pamtiti veliku hajku na jednog vampira voajera koja se dogodila prije tri godine u ovom gradu.

– Žena V. P. uletjela je u PU Zaječar i uspaničenim glasom povikala: “Brzo, moram da razgovaram sa glavnim, ne mogu više da izdržim”. Kada su vidjeli u kakvom je stanju žena, policajci su se zabrinuli i pomislili da joj se desilo nešto strašno, pa su je odmah sproveli kod inspektora – govorio je tada izvor iz policije i dodao da je inspektor ostao zabezeknut kada je čuo njenu priču.

V. P. je tada rekla inspektoru da ako ne ubiju vampira, ona će sebi oduzeti život.

– Dugo sam udovica. Imam prijatelja i neko vrijeme smo u vezi. Ma izem ti ja tu vezu. Moj muškarac dođe kod mene, sjedimo, pričamo, večeramo. Onda počnemo da se malo milujemo i sve bude u redu, ali baš kad treba da krene “ono”, eto ti ga vampir. Lupa na prozor, kezi se, a ona dva zuba što bodu vrat velika kao prst. Vija onaj plašt i riče ko bijesni konj. Moj muškarac i ja premremo od straha – rekla je.

Žena je ispričala da se ista stvar dešavala i kod nje kući, ali i u kući njenog partnera.

– Više od 15 puta smo vidjeli vampira. Sve bude lijepo dok ne krenemo u akciju. Došla sam da ga prijavim, da ga odmah uhapsite ili mu probijte kolac. Ne mogu više ovo da izdržim – ispričala je V. P., a njenu priču potvrdio je i njen partner.

Bivše ljubavi

Policajci su shvatili da je ovaj par jako uplašen zbog čitave situacije i riješili su da ispitaju šta se zaista događa.

– Policajci su sastavili zapisnik i krenuli u potragu za “vampirom”. Desetak dana su radili na pronalaženju utvare i, naravno, odmah su znali da ih neko iz sela namjerno sabotira tokom odnosa, te da nije riječ ni o kakvom vampiru – kaže izvor Kurira.

U razgovoru sa mještanima policajci su došli do informacije da je V. P. ranije bila u vezi sa komšijom D. D.

– Sa njim je obavljen razgovor i pretresena mu je kuća. Tamo su nađeni rekviziti za maskiranje – vampirski zubi, plašt i šminka. Pritisnut dokazima, D. D. je priznao da je namjerno plašio bivšu – kaže izvor.

Uhapšeni “vampir” je nakon razgovora sa policijom pušten i prošao je samo sa opomenom.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu