Društvo

"Iznenađen sam" Račić o prijavi roditelja za zarazu djece na Jahorini

Mladen Račić, direktor “Kompas agencije” iz Banjaluke rekao je za Srpskainfo da je za krivičnu prijavu roditelja i đaka prijedorske osnovne škole saznao iz medija.

Mladen Račić
FOTO: BNTV/YOUTUBE/SCREENSHOT

Roditelji i učenici OŠ “Petar Kočić“ iz Prijedora podnijeli su juče krivičnu prijavu protiv direktorke ove škole i više turističkih agencija, a zbog ugrožavanja zdravlja djece tokom boravka na Jahorini.

Naime, ovog maja tokom škole u prirodi na Jahorini, više od 30 osnovaca iz Prijedora smještenih u hotelu “Nebojša” dobilo je stomačne tegobe, a 18 učenika je završilo na infuziji. Po povratku kući, dio đaka je čak zadržan na liječenju u prijedorskoj bolnici.

Kako je tada saopšteno, uzorci koje je inspekcija uzela sa radnih površina iz hotela, te vode i hrane koja je služena učenicima, bili su uredni.

Osnovce iz Prijedora na školu u prirodi vodila je agencija “Kompas turs”.

Pročitajte još

– Stvarno sam iznenađen tom situacijom, iz razloga što niko od roditelja i advokata nije razgovarao sa mnom, ni sa agencijom. Nije mi jasno šta se sa tom prijavom traži, šta je konačan cilj. Možda bih znao više da smo imali priliku da razgovaramo – kaže direktor agencije Mladen Račić.

On podsjeća da je agencija vratila dio novca za dio usluge koja nije izvršena, s obzirom da je škola u prirodi zbog bolesti djece prekinuta ranije.

– Meni je žao što se to dogodilo, ali ne znam sa kojim razlogom se može bila koja agencija optuživati da je izazvala taj problem, a imati nalaze koji govore suprotno. Konsultujući se sa pravnikom i sa ministarstvom trgovine, mi smo na račun škole vratili novac za jedno ne iskorišteno veče i to iznosi 80 maraka po đaku – podsjeća on, uz napomenu da su tri dana škole u prirodi koštala 240 maraka.

Roditelji vjeruju i da je cijela javna nabavka namještena u dogovoru direktora i turističkih agencija, a u krivičnoj prijavi dostavili su dokaze koji, tvrde, potkrepljuju njihove navode.

– Mi smo takvo društvo gdje svako može pričati o svakome bez ikakivih odgovornosti – poručuje Račić.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu