Politika

Gradonačelnik južne Mitrovice: Ukinuti sjevernu Mitrovicu, ja ću da vladam

Nakon jučerašnje ostavke gradonačelnika Sjeverne Mitrovice Gorana Rakića, oglasio se gradonačelnik Južne Mitrovice Agim Bahtiri sa zahtjevom upućenim kosovskoj vladi da on upravlja “ujedinjenom Mitrovicom”.

Gradonačelnik južne Mitrovice: Ukinuti sjevernu Mitrovicu, ja ću da vladam
FOTO: FACEBOOK/SCREENSHOT

Zahtijevam da kosovska vlada preduzme sve neophodne pravne radnje kako bi se odmah ukinula odluka o podjeli Mitrovice na dvije opštine – napisao je Bahtiri na svom Fejsbuk profilu, prenosi KoSSev.

Kërkoj nga Qeveria e Kosovës që t'i ndërmerr të gjitha veprimet e nevojshme ligjore, që menjëherë të shfuqizohet vendimi…

Posted by Agim Bahtiri on Tuesday, November 27, 2018

Bahtiri je naznačio da grad Mitrovica sada treba da bude jedna opština odnosno kako je rekao, “onako kako je uvijek bilo”, kao i da bi, u ovoj situaciji on upravljao “ujedinjenom Mitrovicom”.

Na juče održanoj vanrednoj sjednici opštine Sjeverna Mitrovica, gradonačelnik Goran Rakić podnio je ostavku, a Skupština je potpisala Deklaraciju o prekidu komunikacije, saradnje, svih poslovnih i institucionalnih odnosa sa institucijama u Prištini. Iste odluke donijeli su i gradonačelnici i skupštine preostale tri opštine.

(KoSSev)

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu