Hronika

APEL MAJKE NESTALOG DAVIDA "Hitno ste nam potrebni u potrazi koja kreće od Novog groblja!"

Majka Davida Dragičevića iz Banjaluke, koji je nestao u noći između subote i nedelje, poziva sve koji su u mogućnosti da im pomognu u potrazi za njenim sinom, a koja kreće od parkinga Novog Groblja.

APEL MAJKE NESTALOG DAVIDA "Hitno ste nam potrebni u potrazi koja kreće od Novog groblja!"
FOTO: PRIVATNA ARHIVA/RAS SRBIJA

Molim sve ljude dobre volje HITNO, ovog trena, idemo u potragu od parkinga Novog Groblja!!!! Minute su bitne!!!!!! Sve vas molim da se uključite!” napisala je na svom profilu Suzana Radovanović, Davidova majka.

Roditelji nestalog Davida Dragičevića (21) juče su ponudili i nagradu od 100.000 maraka  za informaciju o tome gdje je njihov sin.

Rekla je ovo za srpskainfo.com, portal „EuroBlica“, Davidova majka Suzana.

Prema njenim riječima, svakodnevno dobijaju dosta informacija o mogućem Davidovom kretanju, ali do sada se nijedna nije potvrdila kao pouzdana.

Suzana tvrdi da bi se trebalo više posvetiti pažnje SMS poruci koju je prije nestanka poslao David.

– U poruci koju je poslao prijatelju napisao je da ako mu se to veče nešto desi da je kriv jedan mladić. Riječ je o mladiću koji je brat momka sa kojim je to veče David imao neki sukob – ispričala je Suzana.

Kaže da ima informaciju da je policija ispitala tog mladića i da je prošao poligraf.

– Međutim, mi smatramo da naša dijete nije to napisalo iz čista mira. Nešto se desilo, David nije odlutao – kaže majka nestalog mladića.

Pročitajte još

Ona ističe da su tokom istrage utvrdili da je on te večeri bio u kafiću „988“ u centru Banjaluke, gdje su ga snimile kamere, a poslije toga odlazi u klub „Fabrika“.

– U tom klubu se šalio sa konobaricom i momkom iz obezbjeđenja i ništa nije upućivalo na to da bi samo tako odlutao. Takođe, policija je utvrdila da mu je telefon ugašen, a ne da mu se ispraznila baterija  – ističe Suzana.

Prema njenim riječima, jedan od prijatelja joj je rekao da bi policija mogla locirati njegov telefon, iako je ugašen, samo da trebaju imati serijski broj.

– Imamo serijski broj, jer je telefon kupljen na pretplatu. Međutim, u policiji su mi rekli da ako je telefon ugašen da ga ne mogu locirati. Još jednom molimo sve koji imaju bilo kakvu informaciju da nam jave – rekla je Suzana.

Igor Kremenović već danima organizuje potragu za Davidom, ali i on ističe da za sada nemaju više informacija o njegovom nestanku.

– Organizovali smo neku vrstu građanske inicijative i preduzimamo sve kako bi pronašli Davida. Do sada smo pretražili više naselja, kao i napuštene vagone na željezničkoj stanici, ali ni tu nismo našli nikakv trag – ističe Kremenović.

On kaže da ih u potragama uvijek bude najmanje 20, kao i da su do sada imali dosta dojava, ali da nijedna nija dala rezultata.

– Pošto nestali momak ima dredove, onda kada neko vidi momka sa takvom frizurom javi nam da su vidjeli Davida. Mi odmah pređemo na drugu lokaciju, ali se do sada svaki put potvrdilo da je riječ o drugom momku – kaže Kremenović.

Igor takođe poziva sve građane koji imaju bilo kakvih informacija da jave roditeljima mladića, njemu ili najbližoj policijskoj stanici.

David je u trenutku nestanka imao tamnoplave farmerke, crnu jaknu i smeđe cipele. On ima i prepoznatljivu frizuru, takozvane dredove.

Potraga za Dušicom Božić

Pripadnici Policijske uprave Banjaluka i članovi porodice još tragaju za Dušicom Božić (36) iz Laktaša koja je nestala 19. februara.

Ona se tada udaljila od svoje kuće u Karađorđevoj ulici u Laktašima i od tada joj se gubi svaki trag.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu