Digitalna Srpska

MLADI BANJALUČANI U SVIJETU KODIRANJA Besplatan kurs za 10 polaznika

Deset mladića i djevojaka iz Banjaluke, u dobi od  18 do 24 godine, besplatno su pohađali dvodnevnu radionicu „Ja na vebu“, čiji su organizatori Centar za digitalni razvoj i Moja Digitalna Akademija.

MLADI BANJALUČANI U SVIJETU KODIRANJA Besplatan kurs za 10 polaznika
FOTO: ICBL/RAS SRBIJA

Projekat je finansiran iz “Meet and Code” inicijative, u sklopu „Evropske sedmice kodiranja“.

Cilj projekta “Ja na vebu” je da se kroz intenzivne radionice učesnici obuče da naprave vlastiti onlajn CV, odnosno lični prezentacioni veb sajt.

Polaznici su imali priliku da nauče više o tome kako funkcioniše internet, šta je domena, a šta hosting, te kako da pomoću CMS-a, odnosno vordpresa, naprave jednostavan sajt koji ima formu CV-a. Pored toga, polaznici su naučili  kako da kreiraju vizuelne i sadržajne komponente sajta, kao i najbitnije trendove koji se tiču veb dizajna.

Svjedoci smo velike ekspanzije digitalnih tehnologija, kao i njihovog uticaja na naš svakodnevni život. Između ostalog, digitalne tehnologije utiču i na promjenu mnogih poslovnih običaja i standarda. Jedan od njih je i činjenica da mnoge kompanije danas koriste internet kako bi napravili bolju selekciju kandidata prilikom zapošljavanja. Zbog toga smatramo da je veoma bitno da mladi koji trenutno traže zaposlenje, ili će uskoro biti u procesu pronalaska posla, znaju kako da se predstave na najbolji način na internetu – rekli su iz Centra za digitalni razvoj.

Dodaju da žele da pokažu mladima koliko kodiranje može biti interesantno i kako im može pomoći pri realizovanju njihovih ideja.

– Projekat “Ja na vebu” omogućio mi je da se na profesionalan i originalan način predstavim na internetu u formi veb sajta koji prezentuje moj CV. Smatram da su znanja koja sam usvojila na ovoj radionici odličan temelj za dalji nastavak učenja veb dizajna i veb razvoja – rekla je Jelena Bojić, jedna od polaznica radionice.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu