Politika

“SVE OVO JE IGRA” Supruga Olivera Ivanovića revoltirana kosovskom optužnicom za ubistvo muža

Optužnice koje su podignute za ubistvo Olivera ne nude ništa novo, sve smo to već čuli, i to je ono što obeshrabruje i ne uliva nadu.

“SVE OVO JE IGRA” Supruga Olivera Ivanovića revoltirana kosovskom optužnicom za ubistvo muža
FOTO: VESNA LALIĆ/RAS SRBIJA

Na osnovu golgote koju sam već prošla sa Oliverom, sumnjam da na Kosovu može da se sprovede pravedno suđenje kaže za Blic Milena Ivanović, udovica ubijenog lidera Građanske inicijative “Sloboda, demokratija, pravda” Olivera Ivanovića.

Milena Ivanović napominje da je očekivala nove podatke u optužnici i dokaze, ali da je razočarana što se to nije desilo.

– To su sve neka nagađanja, a ono što ja hoću, želim i za šta ću se boriti dok god sam živa jeste da saznamo imena ubica, ali i naručilaca Oliverovog ubistva. To je moja poruka za sve one koji se bave istragom, i sa jedne i sa druge strane. Sve ovo što se dešava mi ne uliva nadu, mislim da je mnogo različitih stvari umiješano, da je u pitanju igra, koja nije iskrena, a promijeniću mišljenje kada se saopšte imena ubica sa sve dokazima – napominje ona.

Ukazuje da je oko objavljivanja ove optužnice dosta nelogičnosti.

– Samo se vrtimo ukrug. Prvo kažu da je Milan Radoičić glavni optuženi, a onda njega nema u optužnici. Pojave se neka imena, pa se zatim ta ista imena više ne spominju. Dosta je nelogičnosti, dosta je stvari koje se ne poklapaju, a svi želimo i očekujemo da se prestane sa spekulacijama, manipulacijama, kombinacijama i prepucavanjima i svim stvarima koje su se desile poslije ubistva, a koje su bile veoma teške za porodicu – napominje Milena Ivanović.

Već dva puta je, kako objašnjava, davala izjave istražnim organima na Kosovu i organima u Srbiji, ali ističe da i dalje sama vodi istragu o Oliverovom ubistvu.

– Naučila sam da vjerujem samo sebi, da budem neutralna i kao neko ko je godinama živio sa Oliverom, razgovaram sa svim ljudima koji mogu da mi pomognu da sklopim priču – ističe ona.

Na konstataciju da je u januaru rekla da mnogo stvari zna, o kojima šira javnost nije obaviještena, i pitanje da li može sada da kaže do kojih je sve informacija došla, odgovara:

– To ne mogu da govorim da ne bih ugrozila sebe. Trudim se da prikupim što više saznanja i vidjećemo dokle će ona na kraju da me odvedu.

Zbog pogoršanog zdravstvenog stanja i povišenog krvnog pritiska preksinoć je primljena na bolničko liječenje Silvana Arsović, sekretarica Olivera Ivanovića. Protiv nje je, i još petoro Srba, kosovsko Specijalno tužilaštvo podiglo optužnicu za umiješanost u ubistvo lidera Građanske inicijative SDP.

Milena Ivanović, međutim, kaže da je sumanuto to što se Silvani Arsović dešava.

– Sumanuto je da je ta žena optužena za Oliverovo ubistvo. Ono što ja sigurno znam, a ja sam neko ko je sa njim proveo mnogo godina zajedno, jeste da je ona jedan od rijetkih iskrenih prijatelja i nije mi jasno šta znači čitav ovaj proces protiv nje. Mogu da garantujem da nema nikakve veze sa onim što joj se stavlja na teret – kaže Milena Ivanović.

Šest hitaca u leđa

Oliver Ivanović ubijen je mučki, sa šest hitaca ispaljenih u leđa, 16. januara ispred svoje stranke u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici. Sahranjen je dva dana kasnije, u Aleji zaslužnih građana u Beogradu, a na vječni počinak ispratilo ga je više hiljada građana, brojni političari i javne ličnosti. Opelo je služio vladika raško-prizrenski Teodosije, a prisutan je bio i patrijarh srpski Irinej. Oproštajni govor održala je njegov prijatelj i učenik, karatistkinja Tanja Petrović. Delegaciju Vlade Srbije na sahrani predvodili su premijerka Ana Brnabić i direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu