Hronika

TRAGEDIJA NA DUNAVU Iz rijeke izvučena tijela dvije žene, traga se za četiri utopljenika

Tijela dvije mlade žene, koje su se utopile sa još četvoro migranata jutros u Dunavu, izvučena su na obalu.

TRAGEDIJA NA DUNAVU Iz rijeke izvučena tijela dvije žene, traga se za četiri utopljenika
FOTO: FOTO: ALEKSANDAR LATAS/RINGIER

Kako javlja reporter Blica sa lica mjesta, policija je blokirala prilaz mjestu na kom su migranti čamcem pokušali da pređu rijekom na teritoriju Hrvatske.

Tijela utopljenih žena izvukla je policija i jedan ribar, a kako je potvrđeno jedna od stradalih migrantkinja je 1991. godište.

Među utopljenima ima i dvoje dece.

Iz hladne rijeke uspjela su da se spasu dva muškarca, oni su sami plivali do obale.

Ovo je već treći nesreća slučaj od oktobra ove godine, u kojem su migranti nestali u rijeci, a iz Komesarijata za izbjeglice sa žaljenjem konstatuju da je da je ove godine vise od 20 migranata zivot izgubilo u pokusajima da predju granicu.

Bilo je utapanja u Drini, Tisi, Dunavu, stradanja u cisterni, na vozu. To samo pokazuje kakvim su opasnostima spremni da se izlazu da bi stigli tamo gdje zele – izjavili su iz Komesarijata.

Kada je riječ o utapanjima u novembru je došlo do gotovo identičnog nesećnog slučaja popot jutrošnjeg, kada se prevrnuo čamac pun migranata kod Apatina, kod vikend naselja Vagoni.

Oni su pokušavali, takođe preko Dunava, da stignu do Hrvatske. Tada je na čamcu bilo desetak migranata, a šestoro je nestalo kada se plovilo, usljed velikog opterećenja, prevrnulo. Policija je tada, izlaskom na lice mjesta, zatekla osam migranata koji su isplivali iz vode.

Drugi nesrećan slučaj dogodio se 1. oktobra ove godine, kada su se utopila dvojica migranata kod Šida, u Sotskom jezeru. Tada je policiju pozvao čuvar brane na jezeru, a ronilačka jedinica žandarmerije pronašla je tijela migranata. Oni su registrovani u Prihvatnom centru u Šidu.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu