Svijet

NEVJEROVATNO Ždrebica donijela na svijet dva para blizanaca za samo 18 mjeseci (VIDEO, FOTO)

Devetnaestogodišnja ždrebica Destini krajem proteklog mjeseca na svijet je donijela svoj drugi par blizanaca. Za sad još neimenovani ljupki dvojac rođen je na imanju ”Gassons Farm Stud” u gradu Ekseteru, u Engleskoj.

NEVJEROVATNO Ždrebica donijela na svijet dva para blizanaca za samo 18 mjeseci (VIDEO, FOTO)
FOTO: TWINS/YOUTUBE/PRINTSCREEN

Šanse da se oždrebe dva para blizanaca od jedne majke su milion prema jedan, tako da je Destini, čije ime u prevodu sa engleskog glasi „sudbina”, načinila pravo čudo (UNILAD).

Posted by GFS Sporthorses on Sunday, March 8, 2020

Ždrebad su rođena 26. februara, a vlasnici farme su bili naprosto zapanjeni kada su ugledali da ih ima dvoje umjesto jedno. Pregledi kojima je Destini bila podvrgnuta tokom trudnoće ni u jednom trenutku nisu otkrili da ona nosi blizance, piše Telegraf.

Posted by GFS Sporthorses on Sunday, March 8, 2020

Blizanci ne samo da su rijetkost kod konja, već se smatraju i opasnim po ždrebicu i obično ni sami ne požive dugo.

Oni su rijetkost, i to sa razlogom. Konji su anatomski građeni tako da ždrebica može da nosi samo jedan fetus. Nakon što se oždrebi, ima dovoljno mlijeka samo za jedno ždrebe. Ovakve trudnoće mogu da budu opasne po nju i većina se završi pobačajem. Zato je ovaj slučaj velika rijetkost i zapanjujuć je – ističe dr Čarls Kuk, veterinar hirurg iz Velike Britanije.

Na snimku ispod možete pogledati kako su starija ždrebad blizanci izgledali. Oni se zovu GFS Šokvejv i GFS Masta Blasta, GFS, inače, predstavlja skraćenicu za ”Gassons Farm Stud”. Jedno od njih već učestvuje u profesionalnom nadmetanju iz preponskog jahanja.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu