Društvo

RADOVI SE NASTAVLJAJU U Ugljeviku asfaltiran put i parking kod Doma za stare osobe

Iako je u cijelom regionu i evropi pandemija virusa korona, u Tutnjevcu kod Ugljevika je danas nastavljena izgradnja infrastrukture, asfaltiranjem  pristupnog puta i parkinga ispred novosagrađenog Doma za stara lica koji je otvoren u ovoj sedmici.

RADOVI SE NASTAVLJAJU U Ugljeviku asfaltiran put i parking kod Doma za stare osobe
FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Gradilište je posjetio načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić koji je rekao da se za asfaltiranje ukupno 720 kvadrata izdvajilo  50.000 KM.

Ovo je još jedan vid pomoći iz budžeta opštine Ugljevik koja u potpunosti finansira asfaltiranje pristupnog puta, a 70 odsto od vrijednosti finansira parking prostor. Ovo je prvi Dom za stara lica na području naše opštine i mi smo investitora finansijski podržali, sa 20.000 KM za gradnju objekta koji je koštao više od milion KM – rekao je Perić.

On je izrazio zadovoljstvo jer na području opštine Ugljevik nema zaraženih od virusa korona i najavio da će se pomoći privrednicima koju su pogođeni mjerama sprečavanja širenja zaraze od ovog opakog virusa.

– Najbitnije je da nemamo zaraženih od virusa korona, i treba da se i u narednom periodu pridržavamo propisanih mjera kako bismo spasili živote svih nas. Na području opštine Ugljevik trenutno 70 radnji ne radi, a ukupno 150 radnika je bez posla, zato ćemo finansijski pomoći svima njima iz lokalnog budžeta u skladu sa svojim mogućnostima –  naveo je Perić.

Vlasik Doma Lazar Milošević zahvalio se načelniku Periću na podršci, i rekao novinarima da je počeo sa radom u toku ove sedmice.

– Trenutno imamo 13 korisnika, i pridržavamo se mjera koje su propisali Republički i opštinski Štab za vanredne situacije i na taj način štitimo naše korisnike – objasnio je Milošević.

On je izrazio očekivanje da će se ubrzo i uspiješno završiti borba portiv korona virusa kada će i ovaj dom popuniti svoj kapacitet od ukupno 43 kreveta.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu