Društvo

Potez policajke Jasmine VRAĆA VJERU U LJUDE: Pronašla i PENZIONERU VRATILA izgubljeni novčanik

Policajka Jasmina Konjić u utorak ujutru, u blizini Policijske stanice Doboj, našla je izgubljeni novčanik, a zatim je pronašla vlasnika i vratila mu novac i dokumenta.

Potez policajke Jasmine VRAĆA VJERU U LJUDE: Pronašla i PENZIONERU VRATILA izgubljeni novčanik
FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Potez ove policajke vraća vjeru u ljude, ali i pokazuje kako se sa ponosom nosi plava uniforma. Konjićeva radi u prijavnici zgrade Policijske uprave Doboj i u utorak ujutru u neposrednoj blizini radnog mjesta primijetila je novčanik.

Ona je uzela novčanik u kojem su se nalazila dokumenta i novac i zatim krenula u posao da pronađe vlasnika. Nije joj dugo trebalo da otkrije ko je u utorak ujutru ostao bez novčanika.

-Nakon što je saznala ko je vlasnik, on je odmah obaviješten, a pošto je riječ o starijem čovjeku, član njegove porodice je došao po novčanik rekao je sagovornik Srpskainfo. Vlasnik novčanika i članovi njegove porodice bili su veoma zahvalni Konjićevoj, koja je bez sekunde razmišljanja odlučila da vrati novčanik pravom vlasniku.

Mještani Doboja, ali i radne kolege policajke Jasmine oduševljene su njenim potezom i ističu da ništa manje nisu ni očekivali od nje.

-Dugo godina radim sa Jasminom i znam o kakvoj osobi je riječ, tako da nikoga nije iznenadio ovaj njen potez. Njen primjer treba da slijede svi policajci, ali i drugi građani – kaže jedan od Jasminih radnih kolega.

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Mještani Doboja takođe hvale Jasminu i kažu da njen potez vraća vjeru u ljude, pogotovo u ovoj teškoj situaciji.

-Svi smo malo nervozni oko ove izolacije i slušanja teških vijesti, ali ovakva vijest pokazuje da smo još uvijek dobri ljudi koji su spremni pomoći drugima – ispričao je za Srpskainfo jedan Dobojlija.

Dodaje da poznaje vlasnika novčanika i da je to čovjek koji je stariji od 65 godina i koji ne može ovih dana da se slobodno kreće zbog korona virusa.

-Osobe starije od 65 godina su u utorak ujutru imali dozvolu da izađu iz kuće, vjerovatno je krenuo u prodavnicu i da izmiri račune. Mogu misliti kako se osjećao kada se vratio kući i shvatio da nema novčanika. Pošto je bilo prošlo već 10 časova, on nije mogao ni da se vrati u grad i da ga traži. Zamislite samo koliko bi trebalo vremena sada ovom čovjeku da izvadi nova dokumenta – priča naš sagovornik.

Portparol Policijske uprave Dragana Kerkez rekla je za Srpskainfo da su svi pohvalili potez policajke Konjić.

-Ovo je još jedan pozitivan primjer profesionalnog odnosa policijskih službenika prema radu i građanima. Proteklih mjeseci u našoj upravi imali smo još nekoliko slučajeva koji su izazvali veoma pozitivne utiske naših građana, a tako ćemo nastaviti i u narednom periodu – poručila je Kerkezova.

Pomažu starici

Nedavno su javnost oduševili i pripadnici Jedinice Žandarmerije Policijske uprave Doboj.

Pripadnici ove jedinice, zajedno sa svojim komandirom Duškom Ercegom su pokazali kako ne zaboravljaju majku svog prerano preminulog kolege Nedeljka Ninkovića.

Oni su ranije za Srpskainfo ispričali kako redovno odlaze do njegove majke Staze kojoj pokušavaju što više olakšati starački život. Riječ je o ženi koja živi sama, pa zbog toga joj često odnose pomoć u hrani i drugim namirnicima, a kada dođe zima nabavljaju joj drva i čiste snijeg.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu