Društvo

Miličević optužio SNSD za EKOCID "Da smo od sječe šume dobili pet odsto, Teslić bi bio Las Vegas"

U Tesliću je, nelegalnom sječom šuma, počinjen ne samo kriminal ogromnih razmjera nego i pravi ekocid, izjavio je načelnik ove opštine Milan Miličević, komentarišući katastrofalno poslovanje Šumskog gazdinstva "Borja" i smjenu direktora u teslićkoj šumariji.

Miličević optužio SNSD za EKOCID "Da smo od sječe šume dobili pet odsto, Teslić bi bio Las Vegas"
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Miličević je, nakon sastanka sa gradonačelnikom Banjaluke Draškom Stanivukovićem, odgovarajući na novinarska pitanja, rekao da smjena na čelu ŠG “Borija” neće donijeti nikakvu značajnu promjenu.

– Nisam siguran da ta smjena nešto znači, jer novi direktor dolazi iz iste političke strukture, kao i njegovi prethodnici koji su nagomilali milionske gubitke i golom sječom uništili šume oko Teslića – rekao je Miličević.

Pročitajte još

On je istakao da se razmjere ekocida mogu vidjeti golim okom i da predjeli oko Teslića, čak i u blizini Banje Vrućice, koja je turistički biser cijele regije, “izgledaju kao nakon nuklearne katastrofe”.

– Ovaj ekocid je počinjen pod patronatom lokalnog SNSD, oni su za to odgovorni – rekao je Miličević.

On je poručio da lokalna zajednica od ovakvog uništavanja šuma nema nikakve koristi, ali ima ogromne i nenadoknadive štete.

– Da smo za svako posječeno drvo dobili pet odsto od njegove prodaje, kako je zakonom regulisano, Teslić bi izgledao kao Las Vegas. Ali, šuma se ne siječe po zakonu, u pitanju je nelegalna sječa i krađa, a od toga nema procenta – poručio je Miličević.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu